Itt vagy: Sörtúra.hu Kocsmakeresõ Blaha Söröző

Kerület

1 korsó sör ára

TV


WIFITeraszKonyha

Zene
Játékok


AranypéntekBlaha Söröző

Írta:  · 2012. szeptember 14.
Értékelés:
(2 szavazat)

Évek óta emelkedik ki a Blaha Lujza tér viszontagságos környezetéből és semmi sem tántorítja el a fogyasztókat attól, hogy betérjenek egy korsó frissítőre.

Még 5 évvel ezelőtt, amikor renegát módban volt még csak Sörtúra, ismertük meg ezt a helyet és azóta is akár a túra alakalmával, akár csak ha arra járunk betérünk 1 valamire. Azért nem írtam sört, mert rendszeresen sikerül belefutnunk valamilyen italakcióba és hát a csábításnak mindig nehéz volt ellenállni.
Az évek folyamán volt itt rengeteg változás, átalakítás, felújítás, de ahogy elnéztem mostanra azért kialakult egy konstans arculata a helynek. A Blaha Sörözőre tudnám ténylegesen azt mondani, hogy egy klasszikus söröző minden tekintetben: kedvező árak, változatos közönség, játékgép, csocsó, meccsnézéshez TV-k. A bútorzat szerintem hibátlan egy sörözőhöz képest, bár hozzá kell tenni nem igazán vagyok ahhoz szokva, hogy egy kényelmes kanapéra ülök le, de kellemes meglepetés. A többi bútor a modern kocsmák szellemét tükrözi semmi extra nem mondható el Róluk. Van terasz is, ami egy ilyen nyári forróság közepette elengedhetetlen. TV van kint, ami a meccsnézésre ideálissá teszi, tovább megyek attól sem átalkodnak, hogy némi extra ülőhelyet és könyöklőt kirakjanak, ha igény mutatkozik rá. A galéria volt a legkellemesebb meglepetés számomra, ami még legalább 40 embernek biztosít lehetőséget arra, hogy kényelmesen fogyasszon. A kényelmes alatt azt kell érteni, hogy itt is van pár kanapé, hogy a földszintet látható "keleti kényelem, nyugati nyugalom" érzése visszaköszönjön. Ami nagy plusz volt, hogy az emeleten is található egy pult, úgyhogy nem kell lebotorkálni, ha kiürülne a korsó és természetesen 2 TV készüléken lehet sasolni a meccseket.
Az egység elhelyezkedését tekintve ki kell térnem a „változatos közönség” fogalmára. Megfordulnak itt masszív alkoholisták, idősebb iszogatók, fiatal egyetemisták és a környék őslakói is. A Blaha nem éppen arról híres, hogy egy nyugodt környék és óhatatlanul is betérnek ide a rosszarcú őslakók is, valószínűleg vonzza őket a játékgép is, ami az egységben üzemel. Szerencsére a személyzet talpraesett és fel van készülve gyakorlatilag bármilyen nézeteltérés elsimítására, így ez a lerészegedés folyamatában nem zavarja meg az embert. Másrészről pedig pont az elhelyezkedése az ami vonzó lehet sok embernek, mert a közelben van a Corvintető, a 7. kerület szórakoztatóhelyei, a metró és a 4-6-os is, tehát ha már megvan a „hangulat”, akkor innen könnyen továbbgondolhatjuk az este kimenetelét.
Az itallapot böngészve megállapíthatjuk, hogy nem fogjuk tudni az egész fizetésünket elkölteni egy este alatt még, akkor sem ha nagy rizikót vállalva öntudatlanra is isszuk magunkat. Már az alapértékek is elég jók (pénteken, Aranypéntek), de mindig van valami akció is, amivel megörvendeztetik a nagyérdeműt. A személyzetről már tettem említést, de annyiban vissza kell térnem, hogy többnyire kifogástalan és egy rossz szavunk nem lehet rá. Állandó vigyor az arcon, gyorsan megkapod a kiválasztott hidratáló anyagot.  
Már csak a Sörtúra miatt is ajánlom mindenki figyelmébe az egységet, de egy baráti sörözésre,  egy buli előtti alapozásra is tökéletesen megfelel ugyanúgy, mint a teraszon/galérián történő meccsnézésre.  
 

Képekben:

Részletes információk

 • Cím: 1088 Bp., József körút 9.
 • Elérhetőség:

  06 20 490-9770

 • Sörtúra.hu értékelés: ****
 • Kerület: VIII
 • 1 korsó sör ára: 300 Ft alatt
 • TV: több TV
 • WIFI: van
 • Terasz: van
 • Konyha: csak folyékonykenyér
 • Zene: zenegép
 • Játékok: csocsó, játékgép
 • Térkép: icon
 • Aranypéntek: igen

Következő esemény

 • Whisky Show 2014
  Whisky Show 2014

  Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

  • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
  • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!