Itt vagy: Sörtúra.hu Kocsmakeresõ Bródy Söröző

Kerület

1 korsó sör ára

TV


WIFITeraszKonyha

Zene
Játékok


AranypéntekBródy Söröző

Írta:  · 2012. szeptember 20.
Értékelés:
(1 szavazat)

Szokták mondani, hogy "Kicsi a bors, de erős." Nos a Bródy Sörözőt is ebbe a kategóriába tudnám sorolni, mert itt nem fognak 80 fős bulikat tartani viszont az árai és elhelyezkedése révén a közeli egyetem hallgatói örömmel népesítik be a helyet.

Első dolog, ami látogatásomkor feltűnt, hogy 2 férfi egy ablakon bámul befelé, ami arra engedett következtetni, hogy a söröző melletti ablakban valami traccsparti folyik. Ez az elgondolás, akkor dőlt meg, amikor közelebb értem az egységhez és láttam, hogy az ablak is a helyhez tartozik és a 2 férfi szimplán csak a TV-t nézte az ablakból, mert éppen kijöttek rágyújtani. Megfelelő méretű járda hiányában úgy gondolom ezt ki is nevezhetjük terasznak. Ez volt az első benyomásom a hellyel kapcsolatban.

A hívogató "Bródy Söröző" reklámtábla alatt beléptem magába az egységbe és csodák csodájára rögtön ott termett bal kéz felé a pult. Lógott a pult fölött egy tábla, mely azt volt hivatott hirdetni, hogy itt akár még WIFI-t is lehet használni a napi sör elfogyasztása közben, de Én inkább a csapolt Arany Ászokra cuppantam rá az internet helyett. Ott illegette magát a Dreheres sörcsap is mellette, de az Ászok mindig is jobban izgatta a fantáziámat. Megnéztem a kínálatot mind az üveghűtőkben, mind az itallapon és teljesen korrektnek találtam. Az pedig imponáló felkészültségről tanúskodott, hogy a hűtőben a sok féle üveges sör között ott figyeltek a Somersby italcsalád tagjai is feltételezhetően a nagyobb számú egyetemista vendégsereg miatt. Az árak amolyan átlagosnak mondhatóak, természetesen vannak nagyon olcsó, akciós (egyébként sem mondhatni egy drága helynek) italkombók, melyekről a gyakorlatilag mindenfelé megtalálható táblák tájékoztatnak. 

 

A közönséget tekintve azt kell mondanom, hogy elég vegyes, de a gerincét mindenképpen az egy saroknyira található egyetem nebulói adják. Amikor ott voltam, akkor éppen magasröptű beszélgetésnek lehettem fültanúja a média, politika és a jövőjükkel kapcsolatos elképzelésekkel kapcsolatban. Mondanom sem kell, hogy az elképzeléseik képe egyenes arányban torzult az előttük található pohár tartalmának fogyatkozásával. :) Nagyon nagy piros pontot kap az egység, mert betévedt egy alkesz, akin látszott, hogy nem ma kezdte a pályát, és a pultnál ücsörgő üzletvezető azon nyomban kipenderítette, amint elkezdte az "Adjatok csak pár forintot" című produkcióját a fiatalságnak. Talpraesettségből és határozottságból ötöst kap a hely!

A kiszolgálás semmi extra nem volt, a pultos tette a dolgát, még egy halvány mosolyt is lehetett látni az arcán, amikor tanakodtam a pult előtt azon, hogy mit igyak. A beszélgetés a következőképpen zajlott nagyjából:

F: Nem szeretnék alkoholosat inni, mert azért mégiscsak kora délután van...

P: Esetleg egy citromos vagy valamilyen ízesített sör? (látszott rajtam, hogy Én sem ma kezdtem a szakmát, úgyhogy üdítővel nem is próbálkozott :) )

F: Ahhoz most annyira nincs kedvem, mindjárt körülnézek a hűtőben.

.....

F: Akkor legyen 1 korsó Ászok. :)

A berendezés nem szokványos, ellenben kényelmes kanapékra sosem szoktam panaszkodni. Van 2 TV is a helységben, amik közül az egyik akár az ablakból is nézhető kívülről, illetve ha már megjött a hangulat, akkor egy pár kör csocsót is le lehet nyomni. A WC olyan, mint egy WC nem több, nem kevesebb. A helyhez képest egyébként valami borzasztóra számítottam, de le a kalappal, mert nagyon is kultúrálta a rötyi.  Láttam már nagyobb és elvileg "puccosabb" helyet, ahol gyakorlatilag csak a vizihulla hiányzott a WC képéből.

A környék több egyeteme miatt nagyon jól pozícionált kis sörözőről van szó, ahol akár az órák után, akár az órák helyett is beülhettek a csoporttársakkal elfilozofálni azon, hogy mik is lesztek, ha nagyok lesztek. Ha már nagyok vagytok, akkor meg van egy rakás feles akció Nektek!

 

Képekben:

Részletes információk

 • Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 11.
 • Sörtúra.hu értékelés: ****
 • Kerület: VIII
 • 1 korsó sör ára: 300 Ft alatt
 • TV: több TV
 • WIFI: van
 • Terasz: nincs
 • Konyha: szendvicsek
 • Zene: zenegép
 • Játékok: csocsó, játékgép
 • Térkép: icon
 • Aranypéntek: igen

Következő esemény

 • Whisky Show 2014
  Whisky Show 2014

  Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

  • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
  • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!