Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Csapolda

Csapolda

Írta:  · 2013. április 02.
Értékelés:
(2 szavazat)

Nincs nagy rejtély a névválasztásnál, ez a hely azzal tűnik ki, hogy mindent csapolnak.

 

 

 

A dob utcában nyílt meg nem is olyan régen a Csapolda névre hallgató létesítmény, ami elég otthonos hangulatot áraszt, már csak a méreteiből adódóan is. Nagyjából 50 fő befogadására alkalmas a létesítmény, amit első látogatásomkor erősen feszegettek, elég nagy volt a nyüzsgés. Az ajtón belépve rögtön a kedvenc berendezési tárgyam fogad tárt karokkal.. a pult! Itt rögtön 2 dolog is felkelti az érdeklődésemet: 1. nem ismerek Frizzanti nevű sört, mert azt látom a csapon, gondoltam sör, 2. Sunlight cider.  Kezdjük az ismeretlen nevű Frizzanti sörrel, amiről gyorsan leesett nekem, hogy bor féle lehet, hiszen ott virít a Frizzanti felirat alatt a „rosé” felirat, amit még sörpárti révén is be tudok azonosítani, mint bor. A Frizzanti egy habzó bor, ami Olaszországban nagyon pörög és az a különlegessége, hogy ezeket nem üvegbe zárják, hanem csapolják őket! Itt kétféle volt csapon (fura ezt leírni borról, de így van) a már említett rosé és a prodry. Hogy a prodry pontosan mit takar nem árulhatom el, ki kell próbálni! A Sunlight Cider már kicsit ismerősebben cseng, mivel egyszer már volt szerencsém hozzá. Ez magyar készítmény és cider. Sok ilyen nincs, ha már a habzó bort kipróbáljátok itt, akkor ezt se hagyjátok ki.
Nem esett még szó a számomra oly szimpatikus galériáról, ahol mintha egy külön boxuk lenne a vendégeknek aminek a befogadóképessége jóval nagyobb, mint az említett boxoké. Első látogatásomkor éppen egy terített asztal volt ezen a részen, amiből arra következtettem, hogy itt megeshet, hogy valami privát buliba csöppentem, de ez nagyjából a galériára korlátozódott, mivel lent vígan beszélgetett egy másik társaság. Aztán a legutóbbi látogatásomkor már bulira voltak felkészülve és mindenfelé villództak a fények és még előkerült néhány igazi nagy bulik teremtésére alkalmas profi készülék is (ezért a színes beütés néhány képen). Étel fronton egyenlőre be kell érnünk szendvicsekkel, de az alkohol felszívására nem is kell jobb.
Kicsit ugrottunk az italok kivesézéséről, de természetesen vannak mainstream sörök is, mégpedig Tuborg és Carlsberg folyik a csapból. A kicsit nagyobb bátorságra vágyókra is gondoltak természetesen, hiszen 6 fajta Panyolai pálinka mellett megtalálhatja mindenki a „buli-slágereket” is, mint  Jäger és társai. Az árakról még nem ejtettem szót, de rögtön az örök állandómmal kezdeném. A Jim Beamet 500 ingadozó magyar forintért lehet ledönteni a garaton, ami mellé/után/közben egy korsó Tuborgot 400 Forintért guríthatunk le. És a végére hagytam az ínyencséget, ami a Lindemans Kriek nevezetű meggysör, ami szintén elfogyasztható itt!
Summázva az egységről alkotott képet, mindenki menjen és nézze meg magának a habzó borokat és az alföldi Sunlight Cider-t, de ha ezek nem mozgatták meg a fantáziádat, akkor is ott a Lindemans Kriek. Csak annyit tudok mondani, hogy nézzetek be a galériára, lehet éppen valami fergeteges van kialakulóban…

Képekben:

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!