Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! III. Budavári Sörfesztivál

III. Budavári Sörfesztivál

Írta:  · 2013. máj. 15.
Értékelés:
(1 szavazat)

Gyorsan repülnek az évek, hiszen még a májunkból szinte ki sem ürült az I Budavári Sörfesztiválon elfogyasztott sörmennyiség, de máris elérkezett a III. sörünnep, amit újfent a Budai Várban rendeznek majd meg.

 

 

 Bár az elmúlt napok időjárása arra enged következtetni, hogy az időjárás még nem várja tárt karokkal a fesztiválokat, de szépen lassan beindul az élet ezen a területen. Jönnek a sörös rendezvények, nyílnak az újabb és újabb kézműves sörözők, szinte nem is bírjuk májjal mindet meglátogatni (Mi azért erősen próbálkozunk mindenhol tesztelni a felhozatalt). A Budavári Sörfesztivál gyakorlatilag egy „fedél alá” hozza az összes kézműves sörfőzdét és a nagy sörgyárakat is, így június 13.-16.-ig újra átváltozik a sörisszák paradicsomává.
A fő vonzerő idén is a kézműves sörfőzdék tömeges kivándorlása a fesztiválra, aminek révén 3 nap alatt közel 200 féle sört kóstolhatnak meg a sör szerelmesei. Akik még csak ismerkednek a sörökkel és inkább a gyümölcsös változatokat kedvelik, azoknak is kedveznek idén, mivel lesz egy Ciderliget névre hallgató szektor a Sörfeszten, ahol ki nem találnátok, cidereket lehet majd liter számra habzsolni. A Főzdefesztnek és a Budavári Sörfesztiválnak köszönhetően elég szép kis forradalom alakult ki a kisüzemi sörfőzdéket illetően, ami szerintem egy igazán szép jövőt vetít előre, ahol minden sörkedvelő megtalálja a számára tökéletes sört. Továbbá 2 „sörpremier” is várható a fesztiválon mégpedig a júniusban elkészülő Köleses Sör mézes-köleses itala és a Gyertyános Sörfőzde Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből főzött söre.
A hazai kínálatot erősítik a sörgyárak is, akik mint minden évben, idén is képviseltetik magukat több termékcsaláddal is a fesztiválon. Továbbá nem szabad megfeledkezni az import sörökről sem, amik között az előrejelzések szerint angol, ír, belga, cseh és német sörökkel is lehet majd enyhíteni a nyári forróságot majd.
A Sörfesztre 1990 Ft a napijegy, ami tartalmazza az első korsó sör árát is. Idén is betétdíjas 4 decis korsóból önthetünk fel a garatra, de akik minden sört szeretnének végigkóstolni azoknak ott a 2 decis kóstoló kiszerelés, ami lehetővé teszi, hogy ne rúgj be 1 óra alatt, elnyújtja ezt az időtartamot akár 2-3 órára is (a számításaink csak jelzésértékűek, majd a Sörfeszt 1. napján tesztelünk és mindenképpen megosztjuk a hivatalos, mondhatni tudományos mérések adatait :) ). A fizetési rendszer nagy bánatomra ugyanolyan kártyás, mint a tavalyi évben. Ez nekem már tavaly sem tetszett, de megpróbálok együtt élni vele, hiszen sok helyen ez van már, haladnom kell a korral. A Budavári Sörfesztiválra a bérletet egyébként kedvezményesen megvásárolhatjátok a Bónusz Brigád oldalán, de ha szeretnétek 1 db páros bérletet nyerni a Sörfesztre, akkor szavazzatok a  Kocsmák Szépe versenyünkön Facebookon, mert ott bizony ezt sorsoljuk ki a szavazók között!
Idén sem lesz fellépőkben hiány:  többek között Charlie, a Ganxta Zolee és a Kartel, a Mystery Gang, a ZUP, a Balkan Fanatik, a Joe Cocker Coverband és a Doors Emlékzenekar szórakoztatja majd a népet. A humor rajongói a Dumaszínház előadásira koccinthatnak. A tavalyi Rednex fellépés igazi kuriózum volt, idén sajnos nélkülöznünk kell hasonló ínyencségeket, de a bánat enyhítésére ott lesz a közel 200 féle sör!
Mit is mondhatnék még? Ott találkozunk!

Pár életkép a sajtótájékoztatóról:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!