Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! IV. Belga Sörfesztivál

IV. Belga Sörfesztivál

Írta:  · 2013. máj. 26.
Értékelés:
(0 szavazat)

Júniusban gyakorlatilag minden hétvégén lesz valamilyen rendezvény, ami a sörkedvelők kedvében jár és ez a sorozat a Belga Sörfesztivállal kezdődik, ami most hétvégén kerül megrendezésre és a mai sajtótájékoztatóval egybekötött sörkóstoláson sok információval gazdagodtunk, amit megosztanánk Veletek is.

 

 A Vajdahunyadvárban 4. alkalommal rendezik meg a belga sörök kedvelőinek kánaánjának számító sörfesztivált, ahol 30 belga sörfőzde 140 féle sörét kóstolhatják meg a kilátogatók. Ebből az óriási választékból mindenki megtalálhatja a vérmérsékletéhez illő sört, amik közül 50 különböző színű, fajtájú, ízű és erősségű csapolva is lesz! Idén kétszer akkora területen lehet barangolni, mivel a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a rendezvény birtokba veszi az emeletet is.
Minden évben kedveskednek a szervezők valami sörkülönlegességgel, mert bár a hazai sörös piac egyre jobban felpörög, de a belga sörök közül, így sem minden elérhető hazánkban. A különlegességek sorát olyan sörök alkotják például, mint a 2012-es World Beer Awards-on a világ legjobb barna sörének választott Carolus Classic vagy a Westmalle Trappista apátság csapolt Dubbel söre. Lesznek továbbá a klasszikusok is (Delirium, Barbar, Kasteel Rouge, Duvel, Corsendonk) és az elmaradhatatlan gyümölcsös sörök, amikből több mint 30 féle izgathatja az ízlelőbimbókat. Az ínyencségek sorát gyarapítja az a tény is, hogy idén már 12 családi sörfőzde képviselteti magát és ha szerencsések vagyunk (és elég jó a nyelvtudásunk), akkor velük is értekezhetünk a sörökről.
Az emeleten pedig lehetőség lesz némi sörkorcsolyát is magatokba erőltetni, amik természetesen szintén a belga ízvilágot fogják visszaadni (belga apátsági, és eredeti Trappista sajtok, sonkák, kolbászfélék, illetve csokoládék). Ugyanitt az emeleten lesz lehetőség kicsit szusszanni is 2 sör között, ha elegetek van a tömegből. Ha már szóba került a tömeg, akkor meg kell említenem, hogy tavaly a kilométeres sorok kicsit elrettentőek voltak, de reméljük idén ez másképpen lesz, de ha nem, akkor is megéri kivárni.
Az egész hétvégére 4000 Ft-ba kerül a belépő, amiben már benne van 4 pohár (4 X 2dl) sör is és egy nagyon csinos pohár is. A tavalyi pohárból kiindulva már előre is várom milyen lesz az idei és hogy az első sört elfogyaszthassam belőle. Kuponos rendszer lesz, így ha elfogytak a 4 kuponjaitok, akkor 800 Forintért vásárolhattok még. A kuponokkal mindenféle sört beszerezhettek, ami megtetszik, nincs diszkrimináció. Idén lesz egy sörújság is, ami segít majd eligazodni a sörfőzdék standjai között, ami ingyenes, de kérnek mindenkit, hogy hagyja a fesztivál területén, hogy a többi szomjas vendég is megtalálja a kedvenc sörének standját.

További részletek a IV. Belga Sörfesztivál Facebook oldalán.

Ott találkozunk!

 Pár kép a sajtótájékoztatóról (a képeket köszönjük Bokor Károlynak, zene.hu)

 

 

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!