Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Júniusban sör hömpölyög Budapest utcáin!

Júniusban sör hömpölyög Budapest utcáin!

Írta:  · 2013. június 02.
Értékelés:
(0 szavazat)

A júniusi hónap tavaly is elég sűrűn volt a sörös rendezvényekkel, ám ez idén még tovább fokozódott a helyzet, mert a Budavári Sörfesztivál is a júniusi hónapra időzítette magát.

 

 

 

 

A júniusi sörözés a Belga Sörfesztivállal kezdődik, ami idén kerül 4. alkalommal megrendezésre ismét a Vajdahunyadvárban. A tavalyi sikerre való tekintettel idén kétszer akkora helyszínen várják a belga sörök szerelmeseit, mert az emeleten lehet majd ejtőzni és falatozni egy kicsit a szintén belga ízekből. A fesztivál május 31.-től június 2.-ig látogatható és a 4000 Forintos belépőért cserébe kapunk 4 pohár sört (4 X 2dl), egy egyedi logózott poharat és 3 napnyi belépést!


Aztán június második hetében a magyarországi sörforradalmat elindító rendezvény, a Főzdefeszt kerül megrendezésre, a már megszokott helyszínen a Palotanegyedben. Ide nincs belépő, ellenben rengeteg hazai kézműves sör lesz kóstolható. Mindegyik Főzefesztnek van egy tematikája, amit szeretnének a sörisszákba táplálni a fesztiválon és ez alkalommal a búzasör élvez kitüntetett szerepet. A rendezvény kódneve is sokat sejtet ebből, mert a WEIZEN TERROR kifejezés szó szerint „búza terror”-t jelent. Természetesen senki sem lesz terrorizálva semmivel, csak jobbnál jobb búzasörök terrorizálják a látogatók máját, de szerintem ezt még senki sem bánta meg. Június 7.-9. a dátum, amit be kell vésni a naptárba.


Még 1 hét sem telik el és máris itt van Budapest legnagyobb sörfesztiválja, a III. Budavári Sörfesztivál, ahol sörök armadája lesz majd fellelhető. Itt június 13-16.-ig lehet majd ámuldozni a sörök sokszínűségén és a ciderek kedvelőinek különösen ajánlott, hiszen lesz külön nekik egy Ciderliget elnevezésű szektor is, ami nem rejt sok meglepetést, csak a ciderekről fog szólni. A napijegy 1999 Ft-ba fog kerülni, ami tartalmazza az első korsó sör árát is, míg a bérlet 5999 Ft-ba fog kerülni, amivel minden nap egy pohár sörre a vendégük vagy.


Miután már azt hittük, hogy kicsit fellélegezhetünk a sörözésből és végre lesz egy józan hétvégénk, akkor kénytelenek vagyunk felismerni, hogy június 17 és 30 között megrendezik a VI. budapesti Cseh Sörnapokat! Ennyi különleges sör után még nem tudom mi újdonság lehet, amit nem volt lehetőség megkóstolni, de azért mindenképpen érdemes lesz kilátogatni. A Városháza Parkba ugorhatnak ki az érdeklődök egy sörre.


Természetesen a Sörtúra háza táján is készülünk egy nagy durranással a júniusi hónapra, de erről még nem mondhatok többet… És egyértelmű, hogy ha július, akkor SÖRTÚÚÚRAAAA! Addig is jó sörözést!

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!