Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! A megaSörtúra - 24 óra, 250+ kocsma!

A megaSörtúra - 24 óra, 250+ kocsma!

Írta:  · 2013. június 18.
Értékelés:
(0 szavazat)

Rendhagyó világrekord megdöntésére készülünk 2013. június 29-30-án Budapesten. Az ún. Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt a lehető legtöbb vendéglátóhelyen sörözünk megadott szabályok alapján, mely kísérlettel egy amerikai fiatalember és társai kétéves Guinness-rekordját kívánjuk túlszárnyalni. Akkor a fő szervező, Chris Solarz, a rekordkísérletet így kommentálta: "Néhány embernek valódi  problémái vannak, én azon aggódom, hogy időben odaérjünk a következő kocsmába."

Bár Budapest nem New York, reméljük, van már annyira világváros, hogy sörmentén is megállja a helyét. Környezetünkben egyre-másra nyitnak a vendéglátóhelyek, fiatalos lendületet kap tőle a város, ez a lendület átragadt ránk, és hisszük, 24 óra alatt több mint 250 helyen emeljük majd poharunkat.

Szórakoztató, ugyanakkor embert próbáló kocsmatúrára indulunk június 29-én reggel 8 órakor Budapesten, a Sörtúra és a Kocsmablog szervezésében. A tervünk az, hogy megdöntsük a 24 óra leforgása alatt a legtöbb vendéglátóhelyen sörözés Guinness-világrekordját, amit két éve nem sikerült senkinek túlszárnyalnia. A jelenlegi csúcstartó egy amerikai fiatalember és 12 társa, vagyis az úgynevezett Szomjas 13. A társaság 2011. szeptember 3-án egyetlen nap leforgása alatt 250 New York-i pubot látogatott meg, és a rekord szabályainak megfelelően a csapat egy-egy tagja mindenhol ivott fél pint sört (2,365 dl).

únius 29-én, szombaton reggel 8-kor indulunk el, és a tervek szerint 24 óra alatt, vagyis másnap reggel 8 óráig több mint 250 vendéglátóhelyre betérünk. A szabályok szerint a csapatból legalább egy ember minden kocsmában iszik egy pohár sört (3 dl). Budapest öt-hat kerületét érintjük, autót vagy tömegközlekedési eszközöket nem használunk, kizárólag gyalogolunk. Ha 13 emberrel számolva túl akarjuk szárnyalni az aktuális Guinness-világrekordot, akkor óránként legalább 10,42 kocsmát kell felkeresnünk, 5,76 percenként el kell érnünk egy-egy újabb helyre, miközben ebbe az időbe bele kell férnie a gyaloglásnak, az ital elfogyasztásának és a hajnali holtidőknek is. A 24 óra alatt előreláthatólag 75 liter sörnél nem fogy majd kevesebb, és egy személy legalább 19 pohárral iszik.

A Non-stop Sörmaraton csapat tagjai bizonyos szempontból rutinos versenyzők, hiszen egyikünktől sem áll távol ez a fajta szórakozási forma. Az eseményen a Sörtúra, a Kocsmablog, a Szegedi Kocsmák, a Sörjárőr, a Quiznight, a Sörpong és a Magyar Sörpingpong Egyesület is képviselteti magát. Az előzetes bejárás és az útvonal pontos meghatározása már javában tart, az esemény Facebook oldalán percről percre nyomon lehet majd követni az eseményeket, plusz a csapat tagjai minden egyes helyen becsekkolnak a PubHunter alkalmazással. A Non-stop Sörmaraton során – a hitelesítést is elősegítendő - minden mozzanatot fényképekkel és videóval rögzítünk, az esemény végén a kapcsolódó tippjáték győztese CamOne sportkamerát nyer, ráadásul az Rcko.fm internetes rádió hangban is közvetíti a túrát, így bármikor bárki találkozhat velünk, sőt betársulhat mellénk egy sörre.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!