Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! World Beer Awards 2013

World Beer Awards 2013

Írta:  · 2013. október 01.
Értékelés:
(0 szavazat)

Múlt hét pénteken megtartották az éves World Beer Awards gálát, aminek a keretein belül a világ legjobb söreit választották meg kategóriákra bontva. Vagy mégsem?

 

 

 


Nem is olyan régen (vagy lehet csak bennem ragadt meg) a Monde Selection kapcsán merült fel bennem, hogy ezek a semmiből előtűnő hitelesítő intézmények mi alapján nyomják valamire rá a plecsniket. Természetesen több helyen is olvastam miszerint ez inkább formalitás és a díjak befizetése a lényeg, amiért kapnak majd valami minősítést. Nos a fent említett esemény is erre hajaz leginkább szerintem, bár az összegek amiket kiírtak nem annyira vészesek ha 1 nagy cég áll a termék mögött.
Mondanom sem kell, hogy magyar sörrel nem találkozunk a díjazottak között, de azért attól függetlenül, hogy nem vagyok valami nagy sörszaki, mégis kicsit kételkedem abban, hogy a Primator búzasöre lenne a világ legjobb söre. Momentán azt pont kóstoltam valami külföldi kiruccanás alkalmával (de a Csakajósör boltjában hozzá is lehet jutni potom 350 Ft-os áron és mindenki eldönti magának) és tény hogy hazahúz a szívem, de a Főzdefeszten tavasszal sokkal jobb búzasöröket kóstoltam.
A nevezés termékenként 165€ volt és minél több terméket neveztél arányosan csökkent ez az összeg, pl ha 6 vagy több terméket neveztél a versenyre, akkor már „csak” 129€-t kellett fizetni termékenként. Illetve 12 üveg terméket kellett küldeni a kóstolás végett a zsűrinek.
Mindenki kezelje a leírtakhoz mérten a díjakat, érdemes lenne végigkóstolni az összes díjazott sört, hogy eldönthessük mennyire a minőség volt a szempont az értékelésnél és nem a befizetett összegek cégenként. A díjazott sörök teljes listája ITT tekinthető meg.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!