Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! III. Whisky Show - whiskyt mindenkinek!

III. Whisky Show - whiskyt mindenkinek!

Írta:  · 2013. október 07.
Értékelés:
(0 szavazat)

A whisky világába nyújt betekintést az idén már harmadik alkalommal megrendezendő Whisky Show, ami nem csak „whisky mániásoknak” (pl mint Én) nyújt élvezetet, hanem a lelkes kezdőknek is .

 

 A sok fesztivál között üde színfolt egy már-már szakmainak nevezhető hepaj, ahol nem a féktelen alkoholizálás van a középpontban, hanem a nép nevelése. Nem igazán van whiskykkel foglalkozó fesztivál itthon és ezt megragadva a szervezők a hangsúlyt arra fektetik, hogy nem csak jobbnál jobb italokat mutatnak be, hanem szemináriumok keretén belül el is magyarázzák egyes brandek különlegességeit. Bár a sör az ami mindig a középpontban áll az oldalon, de Én már évek óta élek-halok a minőségi bourbonért, ezért ezt ki nem hagynám. Itt minden meglesz ahhoz, hogy az ízlelőbimbóim egy korty bourbon hatására szanaszét robbanjanak az élvezettől.

A Whisky Showra (a Magyarországi Whisky Klub rendezésében) 3. alkalommal kerül sor, immár hagyományosan a Hotel Aquincum exkluzív rendezvény termeiben. Bemutatásra kerülnek a legismertebb kevert (blend) whiskyk és skót maláta whiskyk mellett, márkás ír whiskey-k, amerikai Bourbon, Tennessee kukorica és rozs whiskey-k, valamint különféle minőségi whiskyk Kanadából, Japánból, sőt Tajvanról! A lepárlók hivatalos palackozásain kívül bemutatásra kerülnek független palackozók különleges kiadású párlatai is.

Az összesen 19 kiállítói standon több mint 100 féle különböző whisky kóstolására nyílik lehetőség. Ezen kívül a rendezvény keretében számos ültetett előadás is megrendezésre kerül különböző témákban, ahol külföldi és hazai előadók mutatják be egy-egy márka termékeit, azok jellegzetességeit.

Továbbá némileg kizökkentve a látogatókat a tiszta whisky élvezetéből, lesz egy Whisky Koktél-verseny is, aminek a keretén belül 10-12 vendéglátóegység képviselői mérik majd össze a tudásukat. Nem kell majd attól félni, hogy ezzel ezeket a remek italokat elrontják, mivel kikötése a versenynek, hogy az alapanyagként használt whiskyk karakterét meg kell majd tartania a végterméknek is. Lesznek még Skót dudások és a nap végén megválasztják a legjobb standot és a legjobb whiskyt is.

A belépőjegyek 3900 Forintba kerülnek, amiben benne van egy logózott whiskys pohár és 5 db kóstolójegy is! Ha valaki csak bámészkodni szeretne (ami nem ajánlott, mert nem lehet megállni hogy ne kóstolgassál), akkor 2000 Forintos áron vásárolhat kísérőjegyet, ami mellé nem jár italkupon. Ez a jegy kb olyan, mintha elmennétek vacsorázni, de Te csak az étlapot szeretnéd nézegetni miközben a többiek lakmároznak.

Az esemény FB oldalán tudjátok jelezni részvételi szándékotokat, de a cikkben minden információt összeszedtem, ami csak fellelhető
A kiállítók listája ITT látható.

És végül egy nagy élményt osztanék meg újra, mégpedig a Fred Noe-val készített interjúnkat, amikor Budapesten járt.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!