Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Budapesti Oktoberfest

Budapesti Oktoberfest

Írta:  · 2013. október 10.
Értékelés:
(0 szavazat)

A bajorok kultikus Okotberfestje pár napja ért még csak véget, de itthon már azt is gyorsan megpróbáljuk leutánozni, hiszen a fesztiválok nagyon pörögnek.

 

 

Éppen, hogy vége lett a Pálinka- és Kolbászfesztiválnak már itt is van a következő hétvégi rendezvény, amire a fesztivál nevet aggatták.  Ezúttal a müncheni Oktoberfest az imádat tárgya, ugyanis Oktoberfest Budapest névre hallgat a rendezvény. Lesz itt minden mi szem-szájnak ingere, de leginkább az, ami a kinti Okotberfesten van. Nem akarom indokolatlanul lehúzni előre a kezdeményezést, de addig amíg volt 3-4 sörökkel foglalkozó fesztivál Budapesten még volt varázsa a dolgoknak. Most már ott tartunk, hogy minden különösebb probléma nélkül szervezhet bárki sörfesztet a közönség úgyis elmegy (ahogy Mi is kinézünk majd egyik nap) és profitot termel. Elnézve a programot, megfordul a fejemben, hogy itt mennyire akarhatták a sör szeretetét átvenni, konkrétan még a kapható sörök listáját sem sikerült kitenniük?!

Nos miután kifejeztem a hozzáállásomat ehhez az eseményhez, olvassátok az ő szavaikat:

"München, Párizs, Edinburgh, Sydney és Washington után most elõször kerül megrendezésre a világ legnagyobb sörünnepe, az OKTOBERFEST BUDAPESTEN!

A rendezvény Budapest egyik legkedveltebb és leglátogatottabb családi-szabadidõs területén, a Kopaszi gáton, 2013. október 11-13 között kerül megrendezésre.

Az eseményen megtalálható lesz a „Kultúra Fõutcája", ahol magyarországi és nemzetiségi színházak, mûvészeti társulatok, könyvkiadók, kézmûvesek lesznek jelen. Továbbá a gyermekek és az egész család örömére, a „Mesesarok"-ban klasszikus, múltidézõ, készségfejlesztõ játékokkal ismerkedhetnek meg. Megismerhetik hazánk kézmûves sörfõzdéinek és nemzetközi sörmanufaktúráinak gyöngyszemeit.
Továbbá, az Oktoberfest hagyományaihoz híven egy mezõgazdasági vásár keretén belül a termelõk megismertetik a bajor és magyar termékeiket,
specialitásaikat. Mindezt „Budapesti Pubok utcája", az „Oktoberfest Budapest Borudvar", az „Oktoberfest Budapest Pálinkaterasz" és természetesen a „Világkonyha" fûszerezi meg.

A Fesztiválon főzőversenyt szervezünk, szombaton délelőtt 10.00 és 14.00 között, amire mindenki ingyenesen nevezhet az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  oldalon. A megkötés pusztán az, hogy az ételeknek bográcsban kell készülniük.A versenyzők értékes ajándékokért mérhetik össze főzőtudásukat.

A fesztivál időtartama alatt neves szakmai zsűri és a közönség dönt majd az Oktoberfest legjobb söréről, mellyel éves hagyományt kívánunk teremteni. Ennek eredményhirdetése vasárnap délután lesz.

A fesztiválon és a fesztivál programjain természetesen mindenki ingyenesen vehet részt! Részletes program hamarosan a hivatalos facebook oldalon:
www.facebook.com/oktoberfestbudapest

A rendezvény mindhárom napján ingyenes buszjárat indul az Erzsébet térről 16-20 óra között óránként, melyre érdemes regisztrálni az  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  oldalon.

Az Oktoberfest vendégeit ingyenes piccolo sörkuponnal várjuk:

http://hotcitydiner.com/uploads/A5_szorolap_eleje_PDF_javitott2.pdf

Aki kinyomtatja a szórólapot , vagy találkozik a belváros csomópontjain hoszteszeinkkel, azt megvendégeljük 2 dl sörre."

A budapesti Oktoberfest teljes programja:

Péntek:
14:00 Az Oktoberfest Budapest megnyitja kapuit
16:00 Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda Polgármestere a hagyományokhoz híven megnyitja az első söröshordót
16:00 Bemutatkoznak az Oktoberfest Budapest sörházai
17:00 Sörivó verseny értékes nyereményekért (jelentkezés:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
18:00 Bemutatkoznak az Oktoberfest Budapest Vendéglátói, bajor finomságok a színpadon
19:00 Latin táncok a Hanami Dance táncstúdió előadásában
19:30 A Dunakanyar Tehetségkutató Énekverseny felfedezettjeinek koncertje
20:30 Bajor utcabál

Szombat:
Műsorvezető: Rákóczi Ferenc
10:00 Dunakanyar Hangja Tehetségkutató Énekverseny Előválogatója
11:00-14:00 "Főzzünk sörrel" főzőverseny! Bármilyen étellel lehet nevezni, amely elkészíthető bográcsban és fontos alkotóeleme a sör.(jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
16:00 Kocsis Dénes és Kádár Szabolcs - Az Operettszínház művészeinek előadása
16:30 Duda Éva Társulat bemutatója
17:00 Szőke Richárd Richie, Kiss László és Szőke Diána élő zenés műsora
18:30 Bemutatkozik a pilisvörösvári német nemzetiségi mazsorett lánycsoport
19:00 Latin táncok a Hanami Dance táncstúdió előadásában
19:30 Weninger Attila - A Seventeen Big Band Zenekar Szólistájának produkciója
20:00 A Dunakanyar Tehetségkutató Énekverseny felfedezettjeinek koncertje
21:00 Felly K egyenesen New Yorkból
21:30 Bajor utcabál a Werischwarer Burschen zenekarral

Vasárnap:
10:00-14:00 A Kultúra főutcája színházainak matiné előadásai és gyermekprogramok
14:30 Pacsirta Dávid táncbemutatója
15:00 Polly
15:30 Catfish Dancers
16:00 Dudás Éva Társulat bemutatója
17:00 Keresztes Noémi énekesnő előadása
19:00 Kolbászevő verseny értékes nyereményekért (jelentkezés: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )
19:30 Az "Oktoberfest Budapest Legjobb Söre 2013" díj kihirdetése

És a Facebook eseményhez is egy link:

https://www.facebook.com/events/534186353321227/

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!