Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Budapesti Oktoberfest klón - inkább őszi vurstli

Budapesti Oktoberfest klón - inkább őszi vurstli

Írta:  · 2013. október 14.
Értékelés:
(0 szavazat)

Az idő szépnek ígérkezett és így mindenképpen megérős rendezvénynek minősült a Kopaszi gáton megrendezésre kerülő budapesti Oktoberfest, de tényleg megérte kimenni? Az alábbi sorokban választ adunk a kérdésre.

 

 

Sajnos, mint azt már a beharangozóban is érzékeltettem, nem sok jóval indultam neki ennek a koppintásnak, de még annál is felemásabb lett, mint elsőre gondoltam. A nyitónapon látagattam ki, aminek a számlájára még fel lehet írni pár hibát, de ha ennyire beharangoznak valamit, akkor szerintem nem illik ekkora bakikat véteni. A Kopaszi gáthoz érve egy nagy magenta színű légkapu fogadott, amire fel volt applikálva egy molinó, amin a már számtalanszor látható plakát díszelgett. Már ez a kezdés kicsit érdekes volt hiszen nem láttam a "T-csoportot", mint valami óriástámogató, nem tudom mire vélni a légkaput...

Beérve a budapesti Oktoberfestre azt kellett tapasztalnom, amit már a HÉV-ről is megállapítottam, hogy a rendezvény igen nagy területen terpeszkedik el. Már megörültem, hogy ennyi sörös stand lesz kint, de sajnos a zsibvásár vitte el kb a standok felét. A helyszínválasztás egyébként nagyon jó volt, ugyanis szép nagy parkosított részen terült el és aki megunta a nagy nyüzsgést, akkor kiülhetett 1 sörrel a belső tóhoz ejtőzni, romantikázni, hányni, kinek mire volt igénye. A sörös standok között mindenféle megtalálható volt és bár ez szentségtörés, de nem a csepeli Rizmajer hazai ízei felé vettem a kanyart, hanem a Kapucinus főzde standjánál fogyasztottam el az első sörömet. Sörrel a kezemben már nyugodtabban róttam a sorokat és vettem szemügyre a standok kínálatát, de nem találtam nagy megnyugvást. Rengeteg sörfőzde volt kint, volt egy belga stand is, volt még Erdinger stand is, ahol lehetett elvileg Oktoberfest recept alapján főzött sört kapni, de az nem éppen közelítette meg egyik Főzdefeszten kóstolt azonos recept alapján készült sört sem (nem jutottam még ki az eredeti Okotberfestre, tehát lehet hogy ilyen jellegtelen semmilyen sör az is, bár kötve hiszem). Volt még Guinness stand, láttam a Legenda Sörfőzdét is és a Főzdebusz is kint parkolt. Lángost és kolbászt több helyen is lehetett kapni, a lángos nem is volt olyan vészes árban. A sörök sem kerültek többe, mint amúgy, teljesen helyén volt az árképzés. Mondhatnám azt is, hogy egy őszi vustli-t élhettünk át, ahova a családok is kijöhetnek mulatozni.

Kicsit áttérnék arra, hogy mi az ami nem tetszett, mert sajnos ebből van bőven. Már az intő jelnek bizonyult, hogy a Kapucinus standnál állva egyszer csak elment az áram, mert mint kiderült, nem volt elég konnektor mindenkinek, ezért a kiállítók egymástól "lopkodták" az áramot! Ha ez csak 1 olyan vicc volt, amit nem értettem, akkor is érdekes kérdést feszeget, ugyanis nem ez volt az egyetlen hiba az áramellátással. Az elején ez a kis apróság még nem volt zavaró, de ahogy az egyetlen mosdóhoz értem már kicsit elszállt a jókedvem... 1 db, tehát egy darab, rötyi volt található, amit kifejezetten a fesztivál vendégeinek szántak. Bár ez egy kis házikó volt így a férfi és a női mosdóba kb 5-5 ember fért el egyszerre, de a férfi mosdót slaggal(!!!) mosták ki, ami miatt dugulás volt és utána is kb úgy nézett ki mintha a hugyban mászkálnánk, mert csurom víz volt (vagy legalábbis remélem hogy víz volt) a padló. Sok ember konkrétan a természet lágy ölét választotta a mosdó helyett, mert az még mindig kultúráltabb volt. Elkezdett csöpörögni az eső és az a helyzet állt elő (azt már meg sem említem, hogy sok fedezéket nyújtó tető nem volt a közelben), hogy 1-2 helyen fogta magát az áram és úgy gondolta nem lesz tovább. Az eső elállta után visszajött ugyan, de ez megint nem volt túl bíztató. Az meg kicsit elgondolkodtató volt, hogy egy sörfesztiválon gyakorlatilag az "Én kurvaanyámat", mert akármerre lépek gyerekeket kell kerülgetnem. Nem igazán tartom jól becélzottnak a közönségét a rendezvénynek, nem éppen cipelnék ki egy gyereket egy jól beharangozott sörfesztiválra.

Mint az kiderülhetett tényleg elég érdekes élményekkel távoztam a helyszínről, ahol este 8 óra magasságában már szép számú látogató volt. Viszont érdemes lenne vagy több időt vagy több pénzt vagy mindkettőt rászánnia, mert ez így leginkább rossz emlékeket hagyott bennem és már fenntartásokkal fogok nekivágni a következőnek. Remélem azért egyeseknek jobb emlékek maradtak meg az eseményről. 

 

Pár képet csináltunk, de az sem valami sok:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!