Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Megizzasztott az idei Whisky Show

Megizzasztott az idei Whisky Show

Írta:  · 2013. október 22.
Értékelés:
(0 szavazat)

2 héttel ezelőtt megrendezték a III. Whisky Show-t, ami több szempontból is maradandó élmény volt.

 

 

 


A Hotel Aquincumban rendezték meg ezt a jeles eseményt, ami bár nem a központ, de mindenképpen megérte kiutazni. Sajnos érkezésemkor a skót dudások már végeztek az előadással azonban a figyelmemet nem ez ragadta meg, hanem az iszonyatos embertömeg, ami összegyűlt a whiskyk imádatára. Az alagsori konferenciateremben voltak a standok és a szemináriumok is, természetesen külön-külön teremben voltak. Amint leértem az a szomorú dolog fogadott, hogy a ruhatári sorban állás alatt (ami kb 2 perc volt tehát nem sok) már levert a víz, ugyanis nem igazán volt se légkondi, se levegőkeringtetés, így iszonyatosan meleg volt. Ez sajnos rányomta a bélyegét az egész kóstolgatásra, mert amint az emberek kezébe került a következő nedű rögtön a kinti dohányzórész/parkoló felé vették az irányt. Volt olyan is, hogy kint kb ugyanannyian voltak mint lent!
A whiskykínálat igazán impozáns volt, mindenki talált a szájízének megfelelő whiskyt. Mint általában mindig most is a szigetországi (és most kivételesen nem Csepelországra gondolok) kínálat volt a legszélesebb, de a japán whiskyk iránt volt a legnagyobb érdeklődés. Rám nem igazán gondoltak a kiállítók, mivel egy kezemen meg tudtam számolni mennyi bourbon-t lehetett kóstolni és azok közül is már mindet kóstoltam. A standok elég változatosak voltak, egyértelműen a jobban ismert brandek nagyobb standdal és szortimenttel képviseltették magukat. A Jack Daniels standjánál lehetett igazi különlegességet is látni vitrinbe zárva, a Jameson pedig szerintem a leghangulatosabb standot prezentálta.
A beharangozott koktélverseny engem annyira nem fogott meg, de ebben megint része lehet a nagy és hömpölygő tömegnek, mivel csak az első sorban lehetett zavartalanul élvezni. A mixerek profik voltak, bár Én el tudtam volna képzelni némileg nagyobb felhajtás a verseny köré. Valami háttérzene és a produkciónak teret adó pulton némi dekor szerintem nem ártott volna. Volt még kint egy Párlatpóker nevű játék is, ahol pókerezni lehetett és természetesen italban kaptad a jutalmat, illetve a ruhatárnál volt egy büfé is, ahol potom 600 Ft-ért (!!!) már vehettél egy fél literes vizet. Az 500 Ft-os kóstolójegy egyébként teljesen megérős befektetés volt, mert ha máshol innál a kínálatból az 1000+ árban lenne.
Összességében, amolyan semleges érzéssel távoztam pár whisky elfogyasztása után, de ha a tömeg és a meleg problémát orvosolják jövőre, akkor még ennél is többen lesznek szerintem, mert ha csak a kínálatot nézzük, akkor nem lehet okunk panaszra!
Feldolgozhatatlan mennyiségű képet ITT találtok.

Némi vizuális stimuláció:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!