Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Az Élesztőben járt Bigfoot

Az Élesztőben járt Bigfoot

Írta:  · 2013. december 15.
Értékelés:
(0 szavazat)

Pénteken az Élesztőben tartott kóstolón a Razzia névre keresztelt sör vitte el a prímet nálam, ami a Bigfoot sörfőzde szortimentjének csak az egyik ékkőve.

 

 

 

 

 


A BigFoot Sörfőzde, ami végül idén novemberben lépett ki a rivaldafénybe, a Pest megyei Domony településen működő főzde. Mottójuk pedig az, hogy mindig jó sört csinálni mindenkinek! Ez nagyjából úgy nyilvánul majd meg az ígéretek szerint, hogy nem különleges és sokkoló sörökkel kívánják felhívni magukra a figyelmet. Csakis felsőerjesztésű söröket fognak készíteni, melyek sokkal nagyobb teret kínálnak a sörfőző kreativitásának, a különféle izgalmas ízekkel való játéknak. Ennek jegyében már a kezdő szortimentjüket is úgy hangolták, hogy egyszerre legyen lefegyverzően ízes és finom, és közben mégis ismerős, barátságos.
A sörfőzde sajátos hozzáállásról árulkodik továbbá maga a körítés is, mivel a kezdő szortiment és a hozzá mellékelt ötletes aranyköpések sem éppen mindennapiak:
- Brand-Ale: Szürke ballon, borosta, AK-47 és világos sör – minden gengszter így kezdi.
- Silver Street: Nincs is annál jobb, mint egy selymes búzasör mellett nézegetni a táncosnőket a Silver Streeten.
- Razzia: Egy durva razzia után semmi nem nyugtatja meg annyira a gengszteridegeket, mint egy testes barna búza. Bart Dani szerint: "egész estés műsor a szádban"
- Chicago: Ez Chicago éjszakai élete – habkönnyű züllöttség – ez az amitől frászt kapnak a prohibicionisták!
- Al’e Capone: Ez a sűrű balzsamos keserűség a hatalom íze, és jobban megnyugtat, mint a revolver súlya.
Alcatraz Porter: Egész életében arra vágyott, hogy jó kocsiban furikázhasson – most megkapta: gyönyörű fekete hullaszállítóban gyönyörű fekete koporsó.

Illár Eszter, a Felvilágosult Alkoholizmus stábjából, volt olyan kedves, hogy helyettesít addig amíg az igát húzom, így a kóstolást Ő végezte. Kulináris érdekessége volt a kóstolásnak a "Vanilla Crack" desszert, ami a vörös ale Chicagoval igazi karácsonyt eredményezett a számban. A rendezvény végén lévő sorsoláson pedig a Sörtúra delegáltja nyerte meg a 2 literes Al’e Caponet, hogy megkoronázza az eseményt. Ez a mellette ülő srácok szerint bunda volt, de valójában örültek is és persze irigykedtek, majd elárulták, hogy jó látni, hogy egy nő is meg tudja becsülni a jófajta söröket.

Illetve a képek előtt még pár keresetlen szót is hallhatunk Branda Gyulától, aki felelős a Bigfoot söreiért:

 

Képek a Kocsmablog jóvoltából az eseményről:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!