Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Szimpla Berlin Craft Beer Bar - Ugyanaz csak kicsit más

Szimpla Berlin Craft Beer Bar - Ugyanaz csak kicsit más

Írta:  · 2014. január 15.
Értékelés:
(0 szavazat)

A Király utca és a Dob utca közés eső szakasz kezd teljesen átváltozni kézműves sör sétánnyá, aminek most a Szimpla is részévé vált. 

 

 

 

Nagy örömmel olvastam az emailt miszerint a Szimpla átalakul és jóféle kézműves söröket lehet majd kapni. Valójában kicsit nagyobb változásra számítottam, mint ami érkezéskor fogadott. Az elvárásokat jelen mondatok tudatában alakítottam ki:

"Szombat este hivatalosan is újranyit a 2001 óta működő Kertész utcai régi kis Szimpla, ami annak idején egy egész generáció kedvét hozta meg a kultúrával elegyített kocsmázáshoz, és melyből az azóta Budapest egyik fő turisztikai attrakciójává lett romkocsma-kultúra is kinőtt. Azóta fordult egyet a világ kereke, Budapest belecsapott a gasztroforradalomba és a sörforradalomba. A Szimpla ismét az új trendek élére állt, amikor a Főzdefeszttel összefogva exportálta a magyar sörforradalmat Berlinbe Braufest Berlin néven. A Braufest tapasztalatait, a magyar és a német kapcsolatokat összefogva szombaton, január 11-én megnyitják a Szimpla Berlin Craft Beer Bart a régi Szimpla helyén.

Az új sörözőben hat csapról folynak a magyar és nemzetközi kézműves sörök, egy kompakt kis étlapról rendelhetőek az Olaszországból importált finomságok, de annak sem kell csalódnia, aki a régi Szimplát szerette. A Szimplaság megmaradt, csak azt alakították át, amit kellett. Például a sörcsapokat, melyek igencsak eredetiek lettek. Az új nyitással a Kertész utca valóságos sörutca lett, hiszen pár házzal arrébb ott a legendás Csakajósör Bolt és az elegáns Kandalló.
A tulajdonosok szándéka szerint a Szimpla Berlin Craft Beer Bar olyan kis söröző lesz, mely egyesíti magában a Szimpla emberközeli pesti hangulatát és a nemzetközi sörgasztronómia intellektuális izgalmait."

Ténylegesen csak a sörkínálat változott első ránézésre, meg egy bazi nagy kép került a falra, amin a "sörforradalom jelentős alakjai" jelennek meg.

Lényegében ennek annyi értelmét látom, hogy ha a Csakajósör-ben sokan vannak, akkor ide is át lehet jönni sörözni, de ki tudja, még változhat a dolog. 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!