Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Mit találhatunk egy Bálna gyomrában?

Mit találhatunk egy Bálna gyomrában?

Írta:  · 2014. január 15.
Értékelés:
(0 szavazat)

A Bálna gyomrában jártunk, ahol egy kézműves söröket kínáló egység nyílt, ötletesen Jónás névre keresztelve.

 

 

 

 

 

A hányattatott sorsú Bálna a Corvinus épületeinek a szomszédságában nyílt meg hosszú macera után. Az egész építmény a kézműves dolgokra épült, ezért tökéletesen beleillik az összképbe az oldalában található Jónás Kézműves Sörház. Nem nehéz megtalálni főleg úgy ha az ember Csepelről érkezik ugyanis a parkon áthaladva pont ez lesz az első (valójában az egyetlen) üzlet. Másik ismertetőjele, hogy előtte áll egy sárga foodtruck, ami a kaját hivatott szolgáltatni a sör mellé. Ez a Robur Bisztró névre hallgat és a hamburgerek a fő profilja. Nem tudni, hogy ez csak ideiglenesen székel a Jónás előtt vagy véglegesen itt parkolt le, úgyhogy ne lepődjetek meg, ha mégsem találjátok.
Maga a Jónás nem viszi túlzásba a belső dekort, ami szerintem így tökéletes. A nagy krétatábla a pult fölött már megadja a hangulatot, de egy hátsó falon a sörfőzésről is találhatunk egy gyorstalpalót. Van egy kis galéria is, ahol a sötétbe burkolózva szinte mintegy megfigyelő sörözhetsz. Ez olyan érzést adott, mint a páholy és ehhez mérten a befogadóképessége is kb 10 emberre van optimalizálva. (hozzáteszem többen is elférnének ott, de a kényelem szemszögéből nézve a 10 ember az ideális)
A lényeg azonban a sörökben rejlik, ha már „Kézműves Sörház” a neve. Összesen 8-féle különböző sört lehet a csapon találni, amik mind kézművesnek nevezhetőek. Van a Jónásnak saját söre is, de a nagy kedvenceket is meg lehet találni. Ha elfogy az egyik sör, akkor esélyes, hogy egy másik fajta sör kerül a helyére, hogy minél többféle kézműves sört megkóstolhassanak a Jónásba látogatók. Személy szerint nekem a sörcsap is nagyon bejött. A Jónás próbál ténylegesen mindenből kézművest adni és ennek fényében a gyümölcslevek és a szörpök is házilag készülnek. Erről nem tudok véleményt mondani, nem fogyasztok 0%-os folyadékot, ha kocsmázom. Bár egy ismeretlen, de látszólag balfasz csávó megkínált az éppen akkor vásárolt gyümölcsléjéből, hogy kóstoljam meg. Természetesen az ilyenkor szinte reflexszerűen előtörő „Buzi vagy?” kérdést szerettem volna feltenni neki, de mivel hivatalból voltam ott, így nagyon kulturáltan csak egy „Nem, köszi” volt erre a reakcióm.
Summázva a látogatásomat, nagyon nagy örömmel tölt el, hogy végre nem kell bemásznom a város központjába, ha szeretnék 1-2 jó sört meginni. Az árak pont ugyanolyanok, mint mindenhol máshol. Bár a foodtruck-ot nem sikerült tesztelnem, de valószínű, hogy még erre is sor kerül majd a közeljövőben.

 

A képek:

Részletes információk

 • Cím: 1093, Budapest, Fővám tér 11-12.
 • Elérhetőség:

  Facebook: https://www.facebook.com/jonaskezmuvessorhaz

  Weboldal: http://balnabudapest.hu/uzlet/jonas-kezmuves-sorhaz

  Email:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

  Telefon: 0630-447-0637

 • Sörtúra.hu értékelés: ****
 • Kerület: IX
 • TV: nincs
 • WIFI: nincs
 • Terasz: nincs
 • Konyha: szendvicsek
 • Zene: van
 • Térkép: icon
 • Aranypéntek: nem
 • Nyitva tartás:

  Hétfő: 09:00 - 23:45

  Kedd: 09:00 - 23:45

  Szerda: 09:00 - 23:45

  Csütörtök: 09:00 - 23:45

  Péntek: 09:00 - 02:00

  Szombat: 09:00 - 02:00

  Vasárnap: 09:00 - 23:00

Következő esemény

 • Whisky Show 2014
  Whisky Show 2014

  Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

  • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
  • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!