Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Burger+Beer = Új élmények

Burger+Beer = Új élmények

Írta:  · 2014. március 10.
Értékelés:
(0 szavazat)

 Az elmúlt évek két legfelkapottabb témája talán a hamburger és a kézműves sör volt. Szinte elkerülhetetlen volt a találkozásuk és most megszületett gyermekük, ami az I. Burger & Beer Sörvacsora névre hallgat.

 

 

 

 

Gyakorlatilag már vártam, hogy mikor lesz az első ilyen rendezvény, mert gyakorlatilag kívánta a nép, hogy a kettőt házasítsák. Egyben aggódtam is amiatt, hogy az ilyen vacsorák nem éppen azt a színvonalat ütik majd meg, amit szerintem kellene, mert több olyan tapasztalat is ért az elmúlt időben (években), hogy a "kézműves"/"burger" jelzővel mindent el lehet adni és ezt ki is használják. Jelen esetben is pár óra alatt(!!!) elfogyott minden hely a vacsorára és ebből kifolyólag meghirdettek egyet a következő hétre is, ami szintén másnap betelt! Eddig minden stimmelt az általam felvázolt forgatókönyvbe, miszerint a 2 slágertermékkel mindent el lehet adni. Szerencsére ez nem csak kívűlről nézett ki egy tuti rendezvénynek, hanem tényleg egy új élményt adott a résztvevőknek, de Nekem biztos.

Az ötlet a Burger Blogos Jancsa Jánostól jött, hogy kellene egy ilyet csinálni, mert igény lenne rá és mivel ismerte Lacit, a séfet, gyorsan sikerült is közös nevezőre jutniuk. Mondanám azt, hogy az első ilyen sörvacsora volt ez, ahol a hamburgereket (továbbiakban burger) különleges sörökkel párosították, de a Borssó-ban már rendeztek egy ilyet még tavaly. (Összehasonlításképpen ott nem magyar kézműves sörök voltak, hanem nemzetközi különlegességek, illetve 10.900 Ft-ba került fejenként a 6.990 Ft helyett) Visszatérve jelen alanyunkra a Kandalló Pub egyáltalán nem volt ismeretlen terep a Burger Blog számára, hiszen eddig is szerves részét képezték már a különféle burgerek a Kandalló kínálatának. A másik fontos részei a kézműves sörök voltak az estének, amik szintén nagy választékban kaphatóak az egységben és ha ki is fogynának belőle, akkor az utca másik oldalán majdnem szemben található a Csakajósör. Tehát minden adott volt ahhoz, hogy egy felejthetetlen estét kreáljanak nagyobb átalakítások és fennforgás nélkül.

 

)

Mint azt már írtam a sörvacsora ára 6.990 Ft volt fejenként, ami elég megosztó volt a kommenteket olvasva, de ha belegondolunk kicsit, akkor ezért az összegért kapunk 1 előételt+5 burgert+1 desszertet és 7 pohár sört is, aminek a végére örülhetünk, hogy egyáltalán levegőt tudunk venni annyira tele leszünk. Tehát megérte az árát ez nem is kétséges! Valójában az első alkalom után kicsit változtatni is kellett a menün, mert elég sok volt ez a mennyiség az emberek nagy részének és az Angus, illetve a desszert kicsit el lett hanyagolva. (konkrétan már nem fért az emberekbe több étel) A finomhangolás eredménye az lett, hogy az előételként felszolgált sörlevest kivették a képletből, mivel egy jó hagymakrémleves mintájára buciban szolgálták fel egy szép adag sajttal, ami elég laktató volt. Én a módosított menüt próbáltam csak ki, de azután is gurultam haza, annyira tele voltam.

No, de beszéljenek helyettem a képek, köszönöm a lehetőséget a Burger Blognak és a Kandallónak. A további sörvacsorákról a Kandalló FB oldalán és a Burger Blogon tudtok majd értesülni!

 

Mindez állóképekkel:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!