Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! A Sörpingpong játszva ismerszik meg

A Sörpingpong játszva ismerszik meg

Írta:  · 2014. március 24.
Értékelés:
(0 szavazat)

Profizmus, részegség, sport, kommuna, sör. Röviden így jellemezném a sörpingpongot.

 

 

 

 

 

Első alkalommal sikerült részt venni az NSL (Nemzeti Sörpingpong Liga) egyik fordulóján és kipróbálni magunkat a versenyben. Sok tapasztalattal gazdagodtunk, mert ez jóval nagyobb volument képviselt, teljesen más szabályokkal, mint a korábbi verseny amin voltunk. Sokszor írtam már, hogy próbálkoznak azzal, hogy elfogadtassák a sörpingpongot, mint tényleges sportot és nagyon jó úton is haladnak a népszerűsítéssel. Azért így hogy részt is vettünk kibukott pár dolog, ami eddig nem tűnt fel.
Nem nagyon szoktam lehúzni semmilyen próbálkozást, főleg ha sörről van szó, ezért most is csak építő jellegű kritikaként hívom fel rá a figyelmet. A legnagyobb problémám az volt (vagy írhatnám, hogy legidegesítőbb), hogy voltak emberek, akik kicsit túl komolyan vették ezt az egészet. Olyan szinten, hogy üvöltésben törtek ki egy meccs alatt többször is, ha bedobtak valamit és majdnem hogy azt mondták „Gyerünk dobjad köcsög!”, amikor kiélezett volt a verseny és rajtunk volt a sor. Ez csak egy kocsmasport, ennek arról kellene szólnia, hogy jól érezzük magunkat, közben piázgatunk, ismerkedünk, barátkozunk. Az sajnos nekem nem annyira tolerálható, hogy valaki alkoholgőzösen ordít egy sörpad másik végéről nem éppen kulturált emberhez méltó módon. Volt pár év, amit a sport szentélyén beáldoztam, de még tényleges tétmeccseken sem sokszor találkoztam ilyen mentalitással. Hozzáteszem, hogy akkor sem toleráltam különösebben az ilyen viselkedést. Ha ez tényleg szeretné a sport nevet viselni, akkor lehet nem ártana kicsit nevelni is a versenyzőket arra, hogy hogyan is illik viselkedni.
Ebből következik a másik „probléma”, ami az alkoholfogyasztásban van. Ez a legnagyobb akadálya annak, hogy komolyan lehessen venni. Csak a kezdeti csoportkör ment le, ami 3 meccsből állt, de már voltak olyanok, akik nem voltak szomjasak (köztük a csapattársam se). A 3 meccs alatt kb 3 liter sör fogy el csapatonként, tehát 1,5 liter sör fejenként. Mondanom sem kell, hogy az alkohol oldja a gátlásokat, így sokkal jobb hangulat alakulhat ki vagy a másik véglet, amikor is egy nem túl szép állapotba kerülhet a versenyző. Szerencsére itt az előbbi eset volt a játékosok 90%-nál. Ennél kevesebb sörrel játszani teljesen értelmetlen egyébként, de lehet érdemes lenne valami sörkorcsolyáról gondoskodni, ami kifejezetten az alkohol felszívásáról gondoskodna.
A szervezés nagyon profi, kihasználják az utolsó talpalatnyi helyet is. Előre elkészítik a csoportbeosztást és miután lejelentik a meccsek eredményét a speakernek már meg is van kivel játszanak legközelebb és mikor. 64 csapatot koordinálni nem kis feladat, de résztvevőként nem lehet panasz a lebonyolításra. Más oldalról nézve viszont a 64 csapat túl sok egy ekkora szervezőcsapatnak szerintem. Ez valószínűleg az Én hülyeségem, de nem ártana, ha több versenybíró lenne, mert néha kicsit „hasraütésszerűnek” éreztem a szabályrendszert. Ha 2 kezdő csapat kerül össze, akkor ott elég sok olyan szituáció van, ahol nem tudni mi is a hivatalos szabály. Ilyenkor nem ártana, ha lenne ott egy szervező, aki felügyeli a versenyeket és kívülről fújja a szabályokat. A tömeg pedig szép és jó dolog, de amikor állandó jelleggel meglöknek, beállnak eléd az annyira nem tesz jót egy mérkőzés közben. A versenybírók ezt is tudnák talán kicsit kontrollálni és akkor nem Neked kellene kerülgetni a nézőket meccs közben. Az utolsó dolog pedig a legaggasztóbb, mégpedig a higiénia kérdése. Ez már korábban a másik társaság versenyein is felmerült bennem többször, mert a labda többnyire leesik a földre és utána egy pohár vízben kerül leöblítésre. Az öblítésre használt pohár víz az utolsó csoportkörre már nem volt éppen átlátszó, ami a közel sem tiszta kategóriát jelentette. Szintén a versenybírók tudnák ezt a problémát is orvosolni, mert ez már nem ízlés kérdése, hanem komoly egészségügyi kérdés.
Összességében nagyon jól éreztem magam a versenyen, valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy részt vettünk egy fordulóban. Voltak nagyon profik és kevésbé profik is, de nagy szerepe volt a szerencsének is minden meccsen. Sajnos a szakmai dolgokat nem tudtam nem észrevenni, de biztos vagyok benne, hogy ezek javításra kerülnek majd. Mindenki ismert mindenkit, ahogy elnéztem ugyanazok járnak a versenyekre. Nem nagyon éreztük kívülállónak magunkat, volt elég sör.

 

Képek Lukácsi Balázs jóvoltából:

https://plus.google.com/photos/115186534059206240245/albums/5993338830701004065?authkey=CJbisd7M_bGCLg

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!