Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Megújult Soproni

Megújult Soproni

Írta:  · 2014. április 16.
Értékelés:
(1 szavazat)

Egy igazán példaértékű sajtótájékoztatón vehettünk részt, amit a Soproni sörgyárban tartottak és utána egy sörfesztivált is sikerült elcsípnünk utána szintén a Soproni szervezésében. Annyi élmény volt, hogy 2 részes beszámoló kerekedett belőle.

 

 


A Soproni sörgyárba kaptunk meghívást egy gyárlátogatással egybekötött sörfesztiválra, aminek az apropója a Soproni sör designjának megújulása volt. Nem is haboztunk a visszajelzéssel, hiszen nem mindennapi lehetőségnek és élménynek ígérkezett ez.


A megújult Soproni designt már egy ideje láthatjuk a boltok polcain, amellett hogy 2 eddig nem látott ízt is felfedezhettünk. A két új íz a kajszi és a menta-lime, amik a radlerek kategóriáját erősítik. A kajszi egy sima radler tulajdonságaival rendelkezik alkohol tekintetében, míg a lime-menta egy 0%-os „üdítő”. Az új arculatot illetően némi hivatalos infó: „A márka megjelenése az elmúlt 120 évben többször változott, fejlődött, viszont az elmúlt években bevezetett új kategóriák megjelenése (radlerek, ízesített barna sörök) a klasszikus termékektől egyre jobban eltért. Annak érdekében, hogy a Soproni termékpalettája könnyebben beazonosítható legyen, a márka úgy döntött, új arculatot ad söreinek. Mivel a Soproni számára mindig kiemelten fontos volt a helyi kötődés, és rengeteg szálon kapcsolódik a hűség városához, ezért a gyökerek még hangsúlyosabb szerepet kapnak a csomagoláson. Ezt jelképezi a jól látható Hűség Kapuja, és Tűztorony is. További újítás, hogy a Soproni optimista szemlélete is minden terméken olvasható lesz mostantól, ráadásul a gyártó - kategóriájában elsőként -, a teljes termékpalettán feltünteti az egyes termékek energiaértékét.” A fogyasztók pontos tájékoztatását szem előtt tartva a sörpiacon elsőként a termékek címkéjén a tápértéket is feltüntetik. A táblázat megmutatja, hogy 100 ml termékben mekkora az energiatartalom, a szénhidrát, a fehérje, a zsír, a telített zsírsavak, az élelmi rost és a nátrium mennyisége.

 

 

 

 

 

 

 

A gyárlátogatás alatt végigkalauzoltak bennünket a gyárban és elmagyarázták hogyan is készül a Soproni sör (valójában minden sör hasonlóan készül). Megnézhettük, ahogy a gyártósorokon pörögnek a Heineken és a Soproni üvegei és dobozai és a hihetetlennek tűnő 58.000 palack/perces fejtőgép látványa egészen különleges volt.


A gyárlátogatás után pedig kimentünk Sopron Fő terére, ahol a Soproni szervezésében tartottak egy sörfesztivált is. Itt szóhoz jutott a Heineken Hungária vezérigazgatója is, akivel a későbbiekben akár interjút is lehetett készíteni (Mi Jan Willemet kaptuk el pár szóra, de ez majd a 2. részében lesz a beszámolónak). A fesztivál megnyitóján több bejelentés is volt, mint például, hogy 15. alkalommal nyerte el a Soproni a Monde Selection díjat és hogy a sörgyár ismét támogatni fogja a soproni férfi kosárlabdacsapatot. A bejelentések alatt történt meg a hivatalos bejelntés is, hogy 7 év után más csomagolást kell majd keresni a boltok polcain, amikor egy Sopronit innánk.

A kiruccanás nagyon jó volt, igazán egyedire és emlékezetsere sikerült a sajtótájékoztató. Reméljük lesz még ilyenben részünk.

 

Illetve pár kép a Kocsmablog jóvoltából, mivel Mi a videózással voltunk elfoglalva:

Részletes információk

 • Kerület: I
 • Térkép: icon
 • Nyitva tartás:

  Hétfő: 6:00 - 18:00 Kedd: 6:00 - 18:00 Szerda: 6:00 - 18:00 Csütörtök: 6:00 - 18:00 Péntek: 6:00 - 18:00 Szombat: 6:00 - 18:00 Vasárnap: 6:00 - 18:00

Következő esemény

 • Whisky Show 2014
  Whisky Show 2014

  Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

  • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
  • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!