Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! IV. Budavári Sörfesztivál

IV. Budavári Sörfesztivál

Írta:  · 2014. máj. 05.
Értékelés:
(0 szavazat)

Idén már 4. alkalommal rendeznek Sörfesztivált a Budai Várban, ami arra emlékeztet engem, hogy 4 évvel ezelőtt indult útjára a sörök térnyerése.

 

 

 

Június 12-én negyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Budavári Sörfesztivál, ahol idén vendég országként a cseh sörnagyhatalom kap kiemelt szerepet a legjobb hazai főzdék és sörgyárak mellett. Prágai hangulat, Magyarországon elérhetetlen cseh sörök és extrém sörkülönlegességek várják a fesztiválozókat.
A látogatók 200 féle sörrel, a hazai gyárak klasszikus ízeivel, a kézműves sörfőzdék egyedi ízesítésű nedűivel és a cseh mellett belga, angol, ír, német, szlovák és holland sörkülönlegességekkel találkozhatnak. A Fóti Kézműves Sörfőzde többek között az erősen komlózott, zamatos Fóti Zwickelt kínálja, de díjnyertes sörökkel készülnek a miskolciak is. A Zip’s Brewhouse keserédes, asztalszilvás-mazsolás aromájú Imperial Stout söre, amely nemrég ezüstérmet szerzett egy írországi nemzetközi versenyen, szintén a fesztivál egyik főszereplője lesz.


A Bors Serfőzde a legújabb – a korábbinál is karakteresebb ízű – Little John Reloaded mellett az Anonymus elnevezésű klasszikus amerikai IPA-val készül, ami a maga citrusos, narancsos ízesítésével garantáltan leveszi az embert a lábáról. A Bäder sörház pedig a nevéhez hűen a pajkos, narancsos-korianderes ízesítésű Betty Babe nevű sörkülönlegességével várja a nagyérdeműt. A desszertsörre vágyók sem maradnak szomjasak: a Gyertyános Serfőzde a legújabb birsalmás és szilvás söreivel kínálja őket, amelyek 5.5 százalékukkal kicsit erősebbek a megszokottnál. A fesztivál nem fog csalódást okozni az erős nedűk kedvelőinek sem: a Hopfanatic-nál ezúttal is kedvükre kortyolhatják a 8.5 százalékos dupla IPA típusú Nohoplimit-et, a bátrabbak pedig megkóstolhatják a Kapucinus 50 fokos sörpárlatát is.

„Az elmúlt évek bebizonyították számunkra, hogy Magyarország egy igazi sörnagyhatalom, Budapest pedig szépen lassan a sörgasztronómia regionális központjává válik: sorra nyílnak a kézműves sörözők és egyre elterjedtebbek a sörvacsorák is. A Budavári Sörfesztivál már a kezdetektől fogva élharcosa volt ennek a folyamatnak, mára már hagyományteremtőnek is tekinthető a rendezvényünk” – mondta a Kurucz Dániel, a Budavári Sörfesztivál egyik főszervezője, aki szerint nagyon fontos, hogy a nagy sörgyárak hagyományos ízei mellett a kisüzemi sörfőzdék termékei is kellő figyelmet kapjanak. „Sörgasztronómia határok nélkül. Leginkább így lehet röviden összefoglalni, hogy mit kínál a IV. Budavári Sörfesztivál. Számos meglepetést tartogatunk, de annyit már most elmondhatok, hogy a jól ismert belga, ír és német nedűk mellett olyan cseh sörkülönlegességeket is megkóstolhatnak vendégeink, amelyek a magyar közönség számára eddig ismeretlenek vagy elérhetetlenek voltak” – tette hozzá Kurucz Dániel.


A négynapos fesztiválra kitelepülő kisüzemi sörfőzdék szerint a magyarországi sörkultúra ápolása elképzelhetetlen a hazai vállalkozások szakértelme nélkül. „Örömünkre szolgál, hogy idén is bemutathatjuk a nagyközönségnek az évtizedek alatt tökéletesített termékeinket és újdonságainkat, ezzel is bizonyítva, hogy a sör a gasztronómia szerves része. A négynapos sörünnep ugyanakkor nemcsak nekünk, hanem az egész országnak jó lehetőség: a fesztivál külföldi vendégei úgy utazhatnak haza az esemény után, hogy a magyar fővárosba már a folyékony kenyér miatt is érdemes visszatérniük”– mondta Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.

Idén a sörkínálat mellett a zenei paletta is bővül: koncertet ad majd Majka & Curtis, de a We Love the 90s nagyszabású 90-es évek retro partiján olyan fellépőktől hallhatjuk a legnagyobb slágereiket, mint az Animal Cannibals vagy a Kozmix. A valódi diszkó hangulatért pedig a Boney M-ből ismert Sheyla Bonnick felel majd, Caramel pedig a budavári sörünnepen lép fel utoljára Budapesten az őszi nagykoncertje előtt.

A vendégek ismét 4 deciliteres betétdíjas üvegkorsókban fogyaszthatják a söröket, a kísérletező kedvű sörimádók pedig 2 deciliteres kóstoló adagokat is választhatnak, hogy még több fajta nedűt próbálhassanak ki. A napijegyért változatlanul 1999 forintot kell fizetni, amely tavalyhoz hasonlóan tartalmazza az első korsó sör árát is.
További információk a FB oldalon és a weboldalon.

ITT pedig akciósan tudtok bérleteket venni a Bónusz Brigádtól.

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!