Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! A belga sör még mindig menő

A belga sör még mindig menő

Írta:  · 2014. máj. 23.
Értékelés:
(0 szavazat)

Hivatalosan is megnyitottuk az idei sörös fesztiválok szezonját mégpedig a Bálnába költözött V. Belga Sörfesztivállal. 

 

 

 

 

Egy szombati napon sikerült lenéznünk, amikor gondoltuk már mindenki üzemi hőfokon fogja élvezni a jobbnál jobb söröket. 15 óra magasságában érkeztünk, de még elég halottnak tűnt a buli, de szombatról lévén szó nem aggódtunk, hogy ez a későbbiekben ne pörögne fel. Már a Bálna előtti placcon megláttuk az első bódékat, bár azt csak később láttuk, hogy belépőt itt is vételezhettünk volna. A kiállított sörök nagy része viszont a Bálna 2. emeletén volt fellelhető. Ezzel a térrel kezdeném a beszámolót, hiszen ez tartogatott nagy lehetőségeket.
Ahogy az gépelve volt az e-mailbe bele, 31 sörfőzde jelent meg 150 sörrel (ezt momentán nem számoltam meg, de rohadt sok volt úgyhogy fogjuk rá), amiből nagy csalódásomra rengeteg volt palackos kivitelben. Engem olyan fából faragtak, hogyha valami különlegeset iszom, akkor szeretem azt csapolva kapni, úgy adja vissza igazán az ízét, illatát. Így is rengeteg sört lehetett a csapról megkóstolni és hozzá kell tennem még így sem értünk a csapolt sörök listájának végére. Mindegyik főzdének külön pultja volt, mint az lenni szokott és minden pultnál kedves kiszolgálás várta a szomjazó tömeget. Néhol még meg is toldották a kedves kiszolgálást azzal, hogy jelmezbe bújtatták a csaposokat, mint például az apátsági trappista söröknél egy csuhás mérte a finom nedűt, míg egy másik pultnál boszorkánnyal találtuk szembe magunkat.
Lehetett étkezni is a rendezvény alatt, mert az erős belga sörök gyorsan fejbe vághatták az embert, ha kicsit elmerültünk az élvezetükben. Voltak a 2. emeleten is különböző finomságok, köztük egy elég méretes sajtpult is, ahol giga kiszerelésben lehetett megtekinteni a sajtokat, amiket falatkákban lehetett elmajszolni. Ha esetleg egy kis (belga) sültkrumplira fájt az ember foga, akkor ki kellett menni a Bálna előtti placcra, ahol hot-dog és hamburger is a választékot erősítette. A 2. emeleten található catering idén elég erősre sikeredett, amit abszolút pozitív dologként említek, ugyanis most nem csak falatkákkal lehetett felitatni a sört, hanem kicsit „izmosabb” kajákkal is.
A Bálna előtti kis kiülősről még nem szóltam, mert valójában nem is nagyon hagyott maradandó emlékeket. Ott lehetett sültkrumplizni, meg kapni néhány sört, de valójában csak a dohányzók jártak ki oda, meg aki meg akarta mászni a rekeszeket. A Jónás Sörháznak is volt egy pultja a lenti bejáratnál, amit őszintén szólva nem nagyon tudtam elkülöníteni a fesztivál belga sörös pultjaitól, de ezzel voltak így páran szerintem.
Csak, hogy lassan a hosszú mondókám végére érjek egy verdiktet mondanék a Belga Sörfesztről. Szerintem jót tett neki a költözés, mert a Bálna egy sokkal szimpatikusabb környék, mint a Vár és környéke. Azt már hozzá sem kell tennem, hogy így szerintem sokkal kényelmesebben elfért a látogatók hada. Nem mondanám, hogy életem legjobb söreit ittam, de ízlések és pofonok. Rengeteg olyan sört lehetett kóstolni, amit egyébként is megkapni valamelyik speckó boltban, de egyértelműen ilyenkor nem is ezekre repül rá a sörre szomjazó tömeg. Sok különlegesség volt kóstolható, amit máskor nem tudnál az országban kipróbálni. Kaptál egy újabb csinos poharat is az otthoni készletbe és ha azt nézi az ember, hogy olyan söröket kóstolt, amikhez nem jutna hozzá máskülönben a 600 Ft-os zseton nem volt vészes, még ha csak 2 dl-ről is van szó. Még jön egy kisvideó is hamarosan, de addig is alant találjátok a képeket.

 

A Belga Sörfeszt képekben:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!