Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! A sörcsapolás mesterei

A sörcsapolás mesterei

Írta:  · 2014. június 09.
Értékelés:
(0 szavazat)

Az amszterdami Star Serve világdöntőn képviselheti hazánkat az a bártender, aki a Heineken hazai versenyét megnyeri. A partnerkocsmák bevonásával a Heineken tavaly elindította Star Serve névre hallgató tréning programját a tökéletesen csapolt és szervírozott sörért. A középdöntőben 10 kiválasztott bártender mérte össze csapoló tehetségét, hogy bebizonyítsa: a fogyasztóknak is számít, ha a csapolt sör professzionálisan felszolgálva kerül az asztalukra.

 


A csapolt sör az egyéb csomagolásokhoz képest egyedi a tekintetben, hogy a fogyasztói élményt a sör minősége mellett nagyban befolyásolja a felszolgálás módja is. Így a sörgyár felelőssége nem áll meg ott, hogy a gyártó a megfelelő minőségű sört fejti a hordókba, hanem kiterjed a márkát képviselő kocsmákra és csaposokra is, akik így maguk is a márkát képviselik a fogyasztó felé.
Ennek fontosságára építve a Heineken tavaly indította el Star Serve elnevezésű programját, és lehetőséget biztosított 80 kiválasztott vendéglátóhely dolgozóinak, hogy professzionális sörcsapoló képzésen sajátítsák el a tökéletes sörcsapolás és felszolgálás fortélyait képzett csapolómesterek közreműködésével. A sör és a pohár hőfoka, a sörcsap tisztasága, a csapolás dőlésszöge, a sörhab vastagsága, és a kiszolgálás minősége együttesen biztosítja, hogy a sörözés élménye teljes legyen.

Ami igazán fontos az az, hogy fogyasztóinknak a tökéletesen csapolt finom sör élvezetét nyújtsuk és ezt csak vendéglátós partnereinkkel együttműködve tehetjük meg. Ezért hívtuk életre a Star Serve programot és büszkék vagyunk rá, hogy olyan csaposokkal dolgozunk, akik megállják a helyüket egy nemzetközi versenyen is, és jövő év elején a legjobb magyar csapossal hazánkat is képviseljük a világversenyen” – mondta Jan-Willem van Wensem a HEINEKEN Hungária marketing igazgatója.

A világszerte népszerű program első diplomásai most globális verseny keretében mérhetik össze tehetségüket Amszterdamban, melynek magyarországi középdöntője június 5-én került megrendezésre az Akvárium klubban. A középdöntő eredményeképpen az ország legjobb bártenderei Budapestről érkeztek, és mindannyian kiváló minőségben szervírozzák a Heinekent.
Továbbjutók (mögötte pedig az "állomáshelyük"):

1. Tóth Brigitta - Terasz
2. Harai István - Promenád
3. Lencse János - Claro Bisztró
4. Mácskovics Milán - Kiosk
5. György Ádám Rómeó - Akvárium

Régóta dolgozom már bartenderként, de a sörrel csak tavaly kezdtem el mélyebben foglalkozni, amikor a Heineken felkért, hogy legyek a szerződött csapolómestere. Remek lehetőségnek tartom a Heineken Star Serve programját a szakma számára. Ezeken a tréningeken megtanítjuk a csapolás technikáját, a csapoló készülék megfelelő tisztán- és karbantartását, ami jó a betérő vendégeknek és ezáltal hosszú távon hozzájárulhat az üzlet forgalmának növekedéséhez is. Az, hogy ezen felül a legtehetségesebbeknek most még Amszterdamba is van lehetőség kijutni, még izgalmasabbá teszi a céggel való együttműködést” – mondta Urbán Roland Star Serve csapolómester
A verseny azonban még nem ért véget, hiszen a magyarországi döntőre a MasterCard Balaton Soundon kerül sor. Július 10-én derül ki, hogy közülük ki képviseli majd hazánkat a bártenderek Bocuse d’Or-ján, 2015 januárjában, Amszterdamban.

 

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!