Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Főzdefeszt, ahol annyit állsz sorba amennyit nem akarsz

Főzdefeszt, ahol annyit állsz sorba amennyit nem akarsz

Írta:  · 2014. június 20.
Értékelés:
(0 szavazat)

Kicsit megkésve, de azért pár szót ejtenék 2014 első Főzdfesztjéről, ami sok újítást hozott. Mielőtt a tovább gombra nyomnál, azért el kell árulnom, hogy ez nem a „mézes-mázos” bulvár jelentés a Főzdefesztről, úgyhogy ha az ajnározást várjátok ne is olvassatok tovább, mert sajnos most több negatívum volt, mint pozitívum.

 


Rögtön az első napon kilátogattam, mert már nem bírtam tovább várni. Mivel új helyszín volt, így még inkább kíváncsi voltam arra, hogy mit sikerül kihozni a dologból és a kajarészleget is terveztem kipróbálni, ha már elvileg Street Food Show is van.
Az első, amivel szembetaláltam magam az a metapay-es sor volt, ami már megadta az egésznek az alaphangot. Elhiszem Én, hogy biztos jó ez a kereskedőknek, meg biztos van olyan ember is, aki szeret háromszor sorban állni ahhoz, hogy egy sört megigyon, de ennél elbaszottabb rendszert nem is lehetett volna bevezetni. Óriási területen terült el a Főzdefeszt és gondolom a rengeteg kiállító miatt kellett ez a rendszer, de akkor legalább arra lettek volna szívesek gondolni a szervezők, hogy több helyen lehessen feltölteni a kártyát! Beletelt egy kis időbe mire rávettem magamat, hogy beálljak a kilométeres sorba a kártyáért, de szerencsére pont jókor érkeztem, mert az ismerőseim pont sorra kerültek.
A sörfelhozatalról annyit tudok mondani, hogy BRUTÁLIS! Ennyi jó sört egy helyen nem sűrűn lát az ember. Rengeteg olyan sörrel találtam szembe magam, amit még nem kóstoltam vagy csak most jött ki a fesztiválra. Új főzde volt nekem az Ikkona, a Horizont és a Hedon is, még egyik főzde nedűjéből sem ittam eddig. A Hedon volt, ami agyon volt sztárolva mindenhol, hozzá kell tennem nem véletlenül. Volt egy japán búzasörük is, ami bár a társaságnak ízlett nekem nem nyerte el a tetszésemet. Az Élesztő standjánál a Nuclear Megawatt-ra voltam nagyon kíváncsi és nem okozott csalódást. Kiss Tamás standjánál láttam a szokásos kínálatot, viszont egy nagyon fontos darabját még nem sikerült megkóstolnom, a Tsunami-t. Pont egy korábbi Főzdefeszten szoktam rá a stoutokra (az is Hopfanatic sör volt, az Angry Beast) és ezért alig vártam, hogy megkóstoljam ezt is. Stout lévén számítottam rá, hogy karakteres és erős (15,2%) sör lesz, de a „bourbon-coffee stout” elnevezés is elég árulkodó volt. Nem nagyon volt eddig olyan sör a pályafutásom alatt, ami 2 korty után fejbevág, de ez sikeresen feliratkozott erre a nem túl hosszú listára. Fogyasztása vagy étkezés után javasolt vagy igen. Megkóstoltam még a Medvetáncot is, de nekem nem igazán jött át, mint ahogy a társaságból senkinek (11 ember), hogy ez miért is lenne jó. Semmilyen íze volt, limonádénak túl markáns, sörnek túl lightos. Az alábbi videóban elmondják milyennek kellett volna lennie:


Sajnos a kilométeres sorok nem csak a metapay pultoknál voltak elviselhetetlenek, hanem a söröknél és a kajáknál is. Miután a Tsunami megtette a hatását, úgy döntöttem, hogy ideje a Street Food részleget is megnéznem magamnak, de sajnos nem sok lehetőségem volt már erre 8-9 óra környékén. Olyan sorok voltak az értelmes és normális árú kajáknál, hogy a 30 perces sorbanállás alsó hangon fejezi csak ki a helyzetet. Hallottam olyan sztorit is, hogy valaki kiállta a 30 perces sort és utána közölték vele, hogy nincs több kaja! 590 Ft-ét vettem 1 adag sültkrumplit a bódénál ahol éppen nem kilométeres sor volt és gyakorlatilag csak azt nem mondta az eladó, hogy a kurva anyámat, amiért csak ezt kérek. Láttam olyan posztot, ahol valaki pizzát rendelt a fesztiválra, mert olyan horror időt kellett volna várnia az ételre vagy borsos áron voltak.
Összességében azt kell mondanom, hogy ez volt az első olyan Főzdefeszt, amire több negatívumot tudok mondani, mint nem. Lélektelen helyszín, többszöri sorbanállások, tömegrendezvény jelleg, undorító körülmények a WC-ben. Valójában eléggé csodálkozom azon, hogy mindenhonnan csak a jó vélemények érkeznek a cikkekből, mert a sajtót leszámítva minden résztvevő csak panaszkodott a rendezvényről. Sejtem, hogy az Indexnek és társainak nem nagyon tűnt fel a sorbanállás, meg a WC-ből kifolyó hugy, de azért szerintem nem lehet mindent a költözésre fogni. A metapay is azért lett bevezetve, hogy minden gyorsabban menjen, ehhez képest minden kétszer annyi időbe telt. Ez már a parasztvakítás kategóriába csapott át, nem igazán értem miért kellett ezt csinálni. Érdekes módon a régi helyszínen ma kezdődik a Józsefvárosi Sörfesztivál, kíváncsi vagyok az mit tud majd nyújtani. (jelzem a Főzdefeszt ezek szerint tényleg nem a fesztivál beütés miatt költözött el, de akkor miért is?) Egyelőre azt kell mondanom (amit szerintem sosem gondoltam volna, hogy mondani fogok), hogy a Budavári Sörfesztivál tömegrendezvénye a Várban szervezettebb és olcsóbb volt, mint ez a Főzdefeszt. Még ha a belépőjegyet is számításba veszem.

Részletes információk

 • Kerület: I
 • Térkép: icon
 • Nyitva tartás:

  Hétfő: 6:00 - 18:00 Kedd: 6:00 - 18:00 Szerda: 6:00 - 18:00 Csütörtök: 6:00 - 18:00 Péntek: 6:00 - 18:00 Szombat: 6:00 - 18:00 Vasárnap: 6:00 - 18:00

Következő esemény

 • Whisky Show 2014
  Whisky Show 2014

  Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

  • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
  • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!