Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Az ország legjobb csaposa! A Heineken szerint.

Az ország legjobb csaposa! A Heineken szerint.

Írta:  · 2014. július 11.
Értékelés:
(0 szavazat)

A Heineken úgy gondolja, hogy kezébe veszi a csapolt sör sorsát és a Star Serve fedőnévre hallgató akció keretében kiképzi a pultosokat, hogy a legjobb kiszolgálást nyújthassák a vendégeknek. Most volt ennek a programnak a döntője, ami eldöntötte, hogy ki mehet Amszterdamba, ahol hazánkat képviselve megmérkőzhet a nemzetközi mezőnnyel.  

 

 

És a verseny eredményeképpen Harai István, a budapesti Promenád csaposa, képviselheti hazánkat a Heineken Star Serve verseny világdöntőjén Amszterdamban!

 


Azt gondolhatjuk, hogy sört csapolni egyszerű feladat, de a következetesen kiváló minőségű csapolás csak folyamatos gyakorlással érhető el. A Heineken Star Serve globális programja azért jött létre, hogy a csapolt sör minősége javulhasson, és bárhol is járjunk, a Heineken mindig tökéletes formában kerüljön a poharunkba. A Star Serve program keretében bártenderek ezrei sajátítják el a csapolás művészetét világszerte, és a globális versenysorozatban megmutathatják mindazt, amit tanultak. A fogyasztók így bárhol élvezhetik a tökéletesen, szakszerűen csapolt és felszolgált Heinekent.
"A Heinekent kínáló bárok, sörözők, nem közönséges helyek; a fogyasztó elvárja a kimagasló szolgáltatást, a tökéletesen csapolt sört, és hogy a bártender odafigyeljen minden apróságra, amivel kellemesebbé teheti a sörözés élményét. A Heineken Star Serve programmal is demonstráljuk márkánk elkötelezettségét a minőség iránt az árpaszemtől, a fogyasztó asztalára kerülő ízletes sörig, emellett segítjük HoReCa partnereink munkáját is, akik a tréningeknek köszönhetően növelhetik a visszatérő vendégek számát. A Star Serve program kötelező minden olyan országban, ahol a csapolt Heineken elérhető, így Magyarországon is évente visszatér"- mondta Nicola Sucur, a Heineken brand managere.


A háromfordulós magyar versenyen több tucat csapos vett részt, és a döntőbe jutott legjobb 5 jelölt a Mastercard Balaton Soundon rendezett országos döntőben mutatta meg rátermettségét. A Star Serve magyarországi döntőjén minden versenyző 1-1 percet kapott, hogy a tökéletes csapolás mind az öt lépését (öblítés, töltés, hablehúzás, ellenőrzés, szervírozás) követve, saját „varázsuk” hozzáadásával kiváló csapolt sört készítsenek. Szakmai zsűri és a fesztivál vendégei választották ki a legjobbat, aki részt vehet a Heineken nemzetközi döntőjén. Míg a koktél- vagy baristaversenyek meglehetősen gyakoriak, ez az egyetlen nemzetközi verseny csaposoknak, amelyen csakis a legképzettebb bártenderek vehetnek részt.
"A Star Serve tréningeink során magyar és holland sörmesterek bevonásával megtanítjuk a csapolás fortélyait, és igyekszünk a bártenderek készségeit is fejleszteni. Célunk, hogy a hazai csaposok is világszínvonalon dolgozzanak, ami a fogyasztók számára is jelentős hozzáadott érték. Akkor végeztük jól a munkánkat, ha a pultosok megfelelően kezelik a sört, motiváltak a kifogástalan eredmény elérésében, hogy minden egyes pohár csapolt Heineken tökéletesen kerüljön a vendégek elé” - mondta Boros László magyar csapolómester, a zsűri elnöke.
Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy sört csapolni mindenki tud, pedig ez nem így van. A Heineken 5 lépéses rituáléját követve azonban biztosítható, hogy a vendég mindig a lehető legjobb sört kapja.


A kifogástalanul csapolt sör 5 lépése:
1. Első lépés: öblítés, Heinekent csakis tiszta, alaposan elmosott és kiöblített pohárban lehet felszolgálni. Az öblítés a pohár hűtésére is szolgál, hiszen így lassabban melegszik fel a sör, tovább tartja az ízét.
2. Ezután következik a töltés. Fontos, hogy miután a bártender kinyitotta a sörcsapot, 45°-os szögben csúsztassa alá a poharat, a fúvóka érintése nélkül, majd amikor majdnem megtelt a pohár, hozza függőleges helyzetbe, majd tegye félre. Ez biztosítja, hogy a sör tetején szép és kemény hab képződhessen.
3. Ekkor jön el a harmadik lépés ideje, ami a sörhab levágását jelenti. Fontos, hogy a hab tetejét eltávolítsuk, ettől keményebb és tartósabb lesz, illetve ez veszi el a komló kesernyés ízét is az első kortynál. Azoknál a söröknél, amelynek nem vágtuk le a habját a buborékok sokkal nagyobbak, és ha belekortyolunk az italba, a komló kesernyés íze túl domináns lesz.
4. Negyedik lépésben, a csaposnak ellenőriznie kell, hogy a hab mennyisége megfelelő-e; a poháron található Heineken-csillag közepéig kell érnie.
5. És végül, a felszolgálásnál figyelni kell, hogy a Heineken logó a vendéggel szemben legyen, aki így a megfelelő sör-hab arányt is ellenőrizheti.
Emellett van még egy extra, ami megkülönbözteti a Star Serve pultosokat a többi bártendertől; ez pedig a „varázs”, amitől sokkal jobbá tehető egy csapolt sör. A csapos személyisége, karizmája is hozzájárul ahhoz, hogy élmény legyen minden pohár Heineken elfogyasztása.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!