Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Cseh Sörfeszt 2014

Cseh Sörfeszt 2014

Írta:  · 2014. július 14.
Értékelés:
(0 szavazat)

A rengeteg sörfeszt között nem szabad szó nélkül elmenni a Cseh Sörnapok/Sörfesztivál mellett sem, ami a leghosszabb volt mindközül, több mint 1 hónapig tartott!

 

 

 

 

Mire elértünk eddig a fesztiválig már túl vagyunk egy Főzdefeszten, egy Budavári Sörfeszten és a Józsefvárosi Sörfeszten is, tehát mindenki sörre hangolódott már. Ráadásul a Budavárin a „cseh remekek” voltak a középpontban, így már ott is lehetett hangolni a cseh ízekre. Kicsit meg is kellett magamat erőszakolni, hogy kinézzek a fesztiválra, mert hetente 1 fesztivált bejárni (berúgni) már nem megy olyan könnyen, mint régen. Természetesen a kötelességtudat erős volt és átutazóban benéztem ide, bár nem vagyok biztos benne, hogy megérte.


Azzal szembesültem, hogy idén már nem „oroszlánokat” kell venni, hanem ide is befutott a metapay rendszer, így sorban állunk a fesztivál elején és végén is a pénztárnál. Már lassan kezdem megszokni ezt a rendszert, bár nem támogatom. A sörnapok a Városháza térre települt ki egy nagy sörsátorral, ami alá szinte minden stand befért, így ha nekieredt az eső, akkor is max az alkoholtól áztunk el. A szokásos elrendezésben ingatag sörpadok-garnitúrák, minimális hely a mozgolódásra (egyik pulttól a másikig) voltak a feszt jellemzői. A külső részen pedig lehetett zsibvásár jelleggel vásárolgatni különféle standokon.


Anno még pár évvel ezelőtt nagy szám volt ez a sörfeszt, mert nem lehetett ennyiféle cseh sört kapni az országban. Azóta már számtalan söröző nyílt, ahol be lehet szerezni cseh söröket akár még csapon is. (Hrabal, Ferdinánd, Cech-In, hogy a legnagyobbakat említsem) Sajnos nekem eléggé az jött le, hogy nem igazán változik semmi a rendezvény körül a metapayen kívül. Ami alapvetően nem lenne baj, ha minden jól lett volna kivitelezve eddig is. Idén konkrétan olyan dolgokba futottam bele, hogy kerestem a különlegességeket, de sajnos sok helyről azt a nem túl imponáló reakciót kaptam, hogy nincsen és nem is tudni mikor lesz újra. Így bánatomban a már kóstolt ízek mellett pár nem túl jól sikerült főzetet kellett innom, ami megint csak nem emelte a feszt fényét. A kiszolgálás sok helyen kritikán aluli volt, mondhatnám azt is, hogy akár azok is beállhattak volna a pultba, akik ott söröztek, talán még ők is több szenvedéllyel csapoltak és informáltak volna, mint a tényleges pultosok. (a fenti képen látható pultos pont teljesen korrekt volt)
Már túl sok ideje ülök ezen a cikken ahhoz, hogy ne tegyek pontot az ügy végére. Napok óta megnyitva áll ez a cikk, hogy valami frappánsat tudjak hozzátenni, de sajnos annyira hidegen hagyott az egész, hogy azt tenném meg zárszónak, hogy jövőre talán majd jobban sikerül.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!