Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Sörtúra 2014

Sörtúra 2014

Írta:  · 2014. július 21.
Értékelés:
(0 szavazat)

 Július van és nem telhet el úgy ez a hónap, hogy ne túráznánk egy jót a körúti kocsmák forgatagában. Alant az idei túra részletei!

 

 

 

 

Ez az év sok változást hoz, ami megkönnyíti a túrázást és ezáltal Én sem lesz sík ideg a túra felére. :) Kezdésnek kihagyjuk a karszalag és a pecsétgyűjtő készítését, mivel minden évben kb 50-60 marad rajtam, így sajnos nem nagyon éri meg a befektetett munka. A tavalyi karszalagokat elviszem magammal és aki kér annak adok olyat. Én biztos azt fogom hordani. Pecsétgyűjtő füzet híján pedig kénytelenek leszünk együtt maradni, ami alapból is a lényeg lenne. Szerencsére idén nem kell rabszolga hajcsárokat megszégyenítő módon diktálnom a tempót, szögre akasztom az ostoromat.
Rengeteg új hely nyílt a körúton, bár sajnos a gyülekező pontok a Moszkva téren éppenséggel bezártak. Idén a kiindulópont a Kétlyukú Borozó lesz közvetlenül a Starbucks kávézó mellett lent egy pincehelységben. Megnéztük, igazán hangulatos kis kocsma és ami még fontosabb hűs a lenti rész, így a hideg sör mellé, hűs környezet is társul majd a rekkenő hőségben. Mint azt már mondtam idén szépen nyugodtan fogunk haladni és így többet tudunk majd érzékelni az újonnan nyílt egységekből is.

Az állomások teljes listája ez lesz, de ha nem elég, akkor még benézhetünk ide-oda, nincs megkötés:
1. Kétlyukú Borozó
2. Mignon Sörbár
3. Pointer’s Pub
4. Rózsadomb espresso (Men’s Ruin)
5. Mokka Presszó
6. Akali Söröző
7. Borbarát Borozó (nyugati aluljáró)
8. Pointer’s Pub
9. Oktogon Presszó
10. 4-es 6-os (Király utca)
11. Blokk
12. Cinema Cváj Presszó
13. 4-es 6-os (Wesselényi utca)
14. Hauzol Café
15. Centrum Söröző
16. Blaha Söröző
17. Suszterinas
18. Italbár
19. Krúdy Söröző
20. Magyar Söröző
21. Zöld Gyémánt
22. Sport 7
23. Western Pub

Jelzem előre, hogy a Négy Szürke kikerült a listából. Azért, mert minden évben panaszok vannak a sör ízére, ezért ezt megelőzendő megyünk még 1 sarkot és ott lesz a Pointer’s. Ahogy azt láthatjátok idén rekordszámú állomás lesz, de szerintem kis odafigyeléssel vállalható a dolog. Legalább kétszer megállunk majd enni is, amiből az egyik biztosan az Italbár melletti hamburgeres lesz, már amennyiben időben sikerül odaérnünk időben.

A pólórendeléssel kapcsolatban idén elég nagy reformot vezettem be és kiadtam norvégba egy cégnek. Így nem tőlem tudtok pólókat rendelni, hanem egyesével online tudjátok megrendelni magatoknak ITT. Mint az látható jóval drágább lett a póló, kb kétszer annyiba kerül, mint szokott, de ez az egyesével rendelés hátránya. Én biztos, hogy rendelek magamnak, az évben ez az esemény az, amire belefér ez a beruházás. Ha esetleg a tavalyi póló szimpibb lenne vagy olyan aminek nincs a hátulján írás, akkor olyat is tudtok rendelni kicsit occsóbban. A rendelésnél fontos, hogyha olyat rendeltek, aminek a hátulja feliratozva van és szeretnétek a saját neveteket a hátára íratni, akkor a „MEGJEGYZÉS” résznél írjátok be ezt a kérést és minden felár nélkül megoldják.

A bejárás során sikerült reprodukálni a Sörtúrák körülményeit és nem okozott nagyobb problémát végigmenni. Nem voltunk már szomjasak a végére, de a Király utcánál történt étkezés megtette a hatását és rögtön helyre rántott. Nagyjából 5000 Ft-ból jön ki a túra teljes söradagja, ha mindenhol csak poharazunk. Azt viszont jelzem előre, hogy a helyek többségén olyan akció van, hogy „pohár áráért korsó” így figyeljetek oda, hogy mit kaptok, mert végig korsózni nem éppen szerencsés és leginkább az a baj vele, hogy a végére egy jó detoxba biztosítja a VIP-jegyet. Természetesen, ha hardcore-ok vagytok akkor hajrá, de jó lenne tartani a poharat. (valószínűleg Én leszek ezek után az első, aki elgyengül és korsót kér :) )

SZOMBATON 16 ÓRAKOR TALÁLKOZUNK A KÉTLYUKÚ BOROZÓBAN AHONNA 16:30-KOR INDULUNK EL A TÚRÁRA! AKI NEM ÉR ODA AZ CSÖRÖGJÖN RÁNK, HOGY MERRE JÁRUNK.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!