Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Az üveges az új csapolt!

Az üveges az új csapolt!

Írta:  · 2014. szeptember 24.
Értékelés:
(0 szavazat)

Múlt héten egy olyan kocsmamegnyitóra voltunk hivatalosak, amire a Soproni hívott meg minket egy lakásba. Nem tudtuk mire számítsunk, végül a kocsmamegnyitó egy sörpremierbe csapott át, ez volt a Soproni Frissen Csapolt.

 

 

 

 

 

A Bajcsy-Zsilinszky útra szólt a meghívónk, ami már alapból kérdéseket vetett fel, mivel azon a részen nem igazán tudtam semmilyen üzlethelyiséget beazonosítani, ami alkalmas lenne egy kocsmának. A megadott címre érkezve láttam, hogy egy magánlakás lett átalakítva Soproni pubbá. Nekem nagyon bejött, amit láttam, még egy menő zenegépet is beraktak a hangulat fokozása érdekében. No de a lényeg a Soproni család új tagjának debütálása volt, ami a Soproni Frissen Csapolt névre hallgat.
Ez az újfajta Soproni abban különbözik a többitől, hogy 30 nap a szavatossága (elvileg utána sincs semmi baja) és egyenesen a hordóból csapolják a helyszínen az üvegbe, ahol rögtön rá is pattintják a kupakot. Erre van egy speciális pult, amit akárki ki is próbálhatott ott a helyszínen. Ha jól tudom, akkor egyes Tesco-kban lehet majd ugyanezzel a szerkezettel találkozni, ahol frissen csapolják az üveges sört.


Felmerül az emberben a kérdés, hogy miben más az ilyen üveges, mint a többi? Ez a hivatalosan megfogalmazott különbség: „A Soproni Frissen Csapolt a csapolási technológiának köszönhetően tiszta és frissítő ízzel rendelkezik, igazi Soproni. A Soproni Frissen Csapolt megfelel a Klasszikus Soproni sör eredeti receptjének, amely természetes összetevőkön alapul – víz, árpamaláta, kukorica, komló – egy kis csavarral. Így a Klasszikus Soproni és a Soproni Frissen Csapolt alapanyagai megegyeznek, csak az arányuk változott. A különlegesen tiszta és hűsítő íze az összetevők arányának módosításával jöhetett létre.” Illetve nem elhanyagolható tényező az sem, hogy egy csinos kis papírba csomagolva lehet megvásárolni, ami amolyan Amerika érzést kelt. Mintha egy filmben szerepelnénk, amiben a papírzacskóból isszák az alkoholt az emberek. Annyi különbséggel, hogy ez nem a klasszikus „doggy bag”, hanem egy jól megtervezett hőtartó/fényvédő ruhácska a sörre.

Az íze tényleg más mint egy sima Sopronié, az ott rögtönzött közvélemény kutatás eredményeképpen az volt az egybehangzó észrevétel, hogy frissebb. (lehet azért ez a szó jut róla eszembe, mert hatott rám a marketing ereje :) ). Mindenki döntse el maga, hogy tényleg jobb-e, mint az eredeti, az biztos, hogy ha nem akar valaki sokat vacakolni ajándékok csomagolásával, akkor erre csak egy masni kell és már kész is vagyunk.

 

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!