Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Non-Stop Sörmaraton 2. - a sör bosszúja

Non-Stop Sörmaraton 2. - a sör bosszúja

Írta:  · 2014. október 08.
Értékelés:
(0 szavazat)

Rendhagyó csúcsot állítottunk fel tavaly nyáron 12 társunkkal Budapesten, ám egy formai hiba miatt abból mégsem lett Guinness-rekord. Idén újra nekivágunk! A második Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt nem kevesebb, mint 300 vendéglátóhelyen sörözünk a megadott szabályok alapján, hogy egyszer és mindenkorra megmutassuk a világnak, hogy melyik városba érdemes ellátogatni, ha valaki bulizni akar.

2014. október 11-én ismét összeáll a csapat, hogy megdöntsük a 24 óra leforgása alatt a legtöbb vendéglátóhelyen sörözés Guinness-világrekordját, amit harmadik éve nem sikerült senkinek túlszárnyalnia.

A tavaly megszerzett rutin a fő fegyverünk. Mint veterán kocsmatúrázók egyszer már bizonyítottuk, hogy 18 óra alatt is képesek vagyunk ráverni a jelenleg érvényben lévő 24 órás rekordra, de most azt ígérjük, kitöltjük a rendelkezésre álló teljes időt, mert a hitelesítéskor kizárólag ebbe kötött bele a Guinness World Records bizottsága.

A jelenlegi csúcstartó még most is egy amerikai fiatalember és 12 társa, a Szomjas 13. A társaság 2011. szeptember 3-án egyetlen nap leforgása alatt 250 New York-i pubot látogatott meg, és a rekord szabályainak megfelelően a csapat egy-egy tagja mindenhol ivott fél pint sört (2,365 dl).

A Mi csapatunk ennél többet vállal. 2014. október 11-én, szombaton reggel 9-kor indulunk el, és a tervek szerint 24 óra alatt, vagyis másnap reggel 9 óráig több mint 300 vendéglátóhelyre térünk be. A szabályok szerint a társaságból legalább egy ember minden kocsmában iszik egy pohár sört (3 dl). Budapest öt-hat kerületét érintjük, autót vagy tömegközlekedési eszközöket nem használunk, kizárólag gyaloglunk. Ha túl akarjuk szárnyalni az aktuális Guinness-világrekordot, és megdönteni a saját nem hivatalos csúcsunkat, akkor óránként 12,5 kocsmát kell felkeresnünk, 4,8 percenként kell elérnünk egy-egy újabb helyre, miközben ebbe az időbe bele kell férnie a gyaloglásnak, az étel-ital elfogyasztásának és a hajnali holtidőknek is. A 24 óra alatt legalább 90 liter sört gurítunk le a torkukon, és egy személy legalább 21 pohárral iszik. A Non-stop Sörmaraton arra is kiváló lehetőséget teremt nekünk, hogy a folyamatosan változó piacról (kocsmákról) mutathassunk egy izgalmas pillanatképet, ami alapján Budapest egyes részeinek vendéglátóegységei statisztikailag jellemezhetőek.

Az előzetes bejárás és az útvonal pontos meghatározása javában tart. A Sörtúra és a Kocsmablog Facebook oldalán az indulás pillanatától a célba érkezésig nyomon követhető lesz a csapat mozgása, így bárki bármikor találkozhat velünk, elkísérhet egy darabon minket, betársulhat mellénk néhány sörre.

Amíg kocsmák vannak, nem állunk le! Maximum a májunk!


Esemény: https://www.facebook.com/events/691516340916441
2013-as beszámoló: http://sortura.hu/hu/sorozni-jo/item/1224-guinness-rekord-dontes-a-sortura-szervezeseben
Rekord: http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/3000/most-pubs-visited-in-24-hours-by-a-team

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!