Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Újra itt a whisky napja - Whisky Show 2014

Újra itt a whisky napja - Whisky Show 2014

Írta:  · 2014. október 31.
Értékelés:
(0 szavazat)

Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel!

 

 

 

 

Immáron negyedik alkalommal rendezik meg a világszerte népszerű whisky bemutatók magyarországi változatát, a Whisky Show-t. 2014. november 8-án, szombaton a Sofitel ad otthont a rendezvénynek, ahol 14.00- 20.30 között mintegy 100 különböző whiskyt lehet megkóstolni. Belépőjegyek 3900 Ft-ért korlátozott számban kaphatók, és kóstolójegyeket is tartalmaznak. A rendezvény nem titkolt célja, hogy a téma minden vonatkozásában tájékoztassa és egyben a kulturált, de igényes alkohol fogyasztás rejtelmeibe és értő élvezetébe is bevezesse az érdeklődőket.

A Whisky Show ötlete
Ha kíváncsi a különleges skót, amerikai, ír és japán whiskykre, akkor a IV. Whisky Show az ahol lenned kell november 8-án. Az ehhez hasonló bemutatóknak – csakúgy, mint hazánkban a jobbnál jobb bor- vagy pálinka fesztiváloknak - külföldön már nagy hagyományai vannak. A Whisky Show-n évente egyszer átélheti azt a nem mindennapi élményt, hogy egy teljes délutánon és estén át összesen mintegy 100 különböző whisky márka közül kóstolhat. Bemutatásra kerülnek a legismertebb kevert, azaz blend whiskyk, skót maláta whiskyk, márkás ír whiskey-k, amerikai Bourbon, Tennessee kukorica és rozs whiskey-k, valamint különféle minőségi whiskyk Kanadából, Japánból, sőt Tajvanról! A lepárlók hivatalos palackozásain kívül bemutatásra kerülnek független palackozók különleges kiadású párlatai is. Így tehát a nagy és ismert márkák mellett találkozhat igazi kuriózumnak számító tételekkel is, többek között a Glenfarclas, a BenRiach, a Glenfiddich, a Nikka, vagy a Woodford lepárlók különlegességeivel és történeteivel.

Programok
Mindent első kézből ismerhet meg, ugyanis a show alapötlete az, hogy a Skóciából érkezett szakértők személyesen kóstoltatják az aranysárga színű „élet vizét”. A rendezvény keretében különtermekben számos ültetett előadás is megrendezésre kerül különböző témákban, ahol külföldi és hazai előadók mutatják be egy-egy márka termékeit, azok jellegzetességeit, és kóstoltatják meg a legkülönlegesebb párlataikat. A szemináriumokra ITT tudtok jelentkezni és a programot pedig ITT találjátok!
A Whisky Show hagyományos programelemein túl, mint amilyen a Skót dudások felvonulása, a legjobb stand és legjobb whisky megválasztása, idén is különleges elem lesz a rendezvényen a tavalyihoz hasonlóan megrendezésre kerülő Whisky Koktél-Verseny, a Bols Mixer Akadémia szervezésében. A versenyre a legkiválóbb 10-12 étterem és bár bártendere kapott meghívást, így garantálva az igazán exkluzív italok bemutatását és a verseny magas szakmai színvonalát. A lounge-hangulatról DJ gondoskodik, és a vendégeknek rendelkezésre áll egy a szálloda által üzemeltett büfé is, szűkített ételválasztékkal.

Belépőjegyek
Belépőjegyek korlátozott számban kaphatók, áruk 3900 Ft (elővételben kedvezőbb).

Minden jegy tartalmaz 5 db kóstolójegyet is.

Jegyárusítás: Whisky Shop - Veres Pálné St. 8.Libri Könyvesboltok és a www.whiskynet.hu valamint www.port.hu oldalakon.

Kiállítók, márkák
A teljes kiállítói lista, illetve a részletes program és a szemináriumok témái, beosztása megtekinthető a Whisky Show honlapján: www.whisky-show.hu
A FB eseményt pedig ITT találjátok.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!