Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Hunyadi Lakásbisztró

Hunyadi Lakásbisztró

Írta:  · 2014. december 16.
Értékelés:
(0 szavazat)

Eddig mindenki csak a Vár miatt járt ezen a környéken, de a Hunyadi Lakásbisztrónak hála ez változni fog. Jó sörök, otthonos környezetben.

 

 

 

 


Egy olyan időszakot élünk, amikor minden héten újabb és újabb kocsmák, sörözők, pubok nyílnak, akik meglovagolva a kézműves (már work in progress egy új név kitalálása, mert ettől már feláll a szőr a hátamon) sörök népszerűségét, azokat is csapra verik vagy üveges változatot kezdenek el tartani. Ezeknek a többsége csak a profit reményében, egy a söröknek teljesen életidegen környezetbe helyezi be ezeket a finomságokat. Na a Hunyadi Lakásbisztró nem ilyen!
Gyakorlatilag az egész hely kialakítása ráerősít arra, amit a kisüzemi sörfőzdék termékei jelentenek. Otthonos, még véletlenül sem ipari arculat, amolyan mintha egy sörfőzdének a kantinjába térnél be. A falakra felfestve a leginkább kedvelt sörök leírása magyarul és angolul is (azért mégiscsak a Várnál vagyunk), egyedi designnal rendelkező asztalok és olyan kiszolgálás mintha minden nap itt lenne az ember és már ránézésre megmondanák mit kérsz.
Amikor odaértem már kicsit későre járt, de a hangulaton és az emberek létszámán ez egyáltalán nem látszott meg. Korábban ez a Hunyadi Cafénak adott otthont, amit még a kinti dekor elemek is sejtettnek. Belépéskor kb azt éreztem, hogy valami haveromhoz érkeztem, mert egy klasszik előszoba fogadott, ahol fogas, gardrób és pad fogadott. A falakon kézműves kerámiák voltak, amik nem tudom milyen célt szolgáltak, de nekem kicsit falusi feelinget adtak a helynek, ami nem nagyon jött be. Jobbra volt egy kis „chill-szoba”, ahova be lehetett ülni beszélgetni vagy akár a kanapéra leheveredve megpihenni a sörrel. És ha esetleg nem jobbra, hanem balra fordulnánk az előszobából, akkor a pultnál és a hozzá tartozó bárszékes szobánál találjuk magunkat.
Amikor odaléptem a pulthoz rögtön felmértem miből is lehet választani és meg kellett állapítanom, hogy mindenki megtalálja majd a kedvenc sörét. A krétatáblán több sörfőzde sörei sorakoztak, gyakorlatilag minden sláger kapható volt és sok újdonság is volt még terítéken. A teljesség igénye nélkül pár darab: Bakancslista, Snakebite, Távoli Galaxis, Jokerface, Hedon Credo, Horizont sörök és még sok más. Szerintem ez a kínálat elég kielégítő lehet minden sörkedvelőnek. Azt azért meg kell említenem, hogy ezek mind üveges sörök! Természetesen van csapolt sör is, mert az elengedhetetlen, méghozzá 4 csapról folynak az ínyencségek. Ezeken mindig változik, hogy éppen mi van annak megfelelően, hogy milyen gyorsan isszák ki őket a készletből. Egy dolgot nem említettünk még, mégpedig a kaját. Szerintem azzal sem lesz gondja senkinek sem, mert bár nem melegkonyhára kell gondolni, de a sörözők kínálatánál jóval nagyobb és finomabb a választék. Például konfitált tarja zsírjában, balzsamecetes lilahagyma salátával, amit mire kimondok már összefutott a nyál a számban, de a csipegetőknek is van mit enni a sörhöz, mivel van magyaros kóstoló tál is! (töpörtyű, szalonna, szalámi, erős paprika, paradicsom, kenyér, só) Helyben sütött sörkorcsolyák (tesztelve, zseniális!, bár ez nem tudom az állandó kínálat része is lesz-e vagy csak nekünk kedveskedtek a megnyitón), melegszendvicsek, sült debreceni és a klasszikus popcorn, mogyi kombó áll rendelkezésre. Az árak sem vészesek ahhoz képest hol is van a hely. Amolyan kézműves árak. Minden árat ITT talál meg az ember. Illetve keddenként minden csapon lévő sör 550 Ft, ami elég baráti.
Összességében csak ajánlani tudom a helyet, mert hangulatos, otthonos és minden jó megtalálható. Egyelőre nem tudom mekkora tömegre lehet számítani esténként, de mivel a hely befogadóképesség kb 25 fő, hogy megtartsa az otthonos, komfortos érzést, ezért néha kis torlódás alakulhat ki, de megéri kivárni a sort (sört).
További infók a FB oldalukon!

A képeket köszönjük Wolf Sándornak, így Mi koncentrálhattunk az ivásra!

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!