Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! A Pokol nem is annyira mély bugyrai - Ördög Gödör

A Pokol nem is annyira mély bugyrai - Ördög Gödör

Írta:  · 2012. január 30.
Értékelés:
(0 szavazat)

Régóta szemezek ezzel a hellyel, mert éjszakánként egy elég figyelemfelkeltő piros kivilágítás csábítja az embert az Ördög Gödrébe, ami ki tudja mit rejthet…

…Mi megtudtuk és ezt a tudást át is adjuk most Nektek. A hely 2011 novemberében nyitotta meg kapuit a Wesselényi utcánál és azóta töretlenül itatja a betévedő felfedezőket. Ha emlékeim nem csalnak, akkor ennek az egységnek a helyén régen egy „nyilvános WC” volt található, ami szerintem senkiben sem kelt túl sok bizalmat elsőre. Szerencsére semmi nem utal arra, hogy ez a kis „gödör” milyen üzleti egységként szolgált korábban, az átalakítás teljes és tökéletes lett. Mint azt a bejáratnál láthatjuk elég figyelemfelkeltő „kirakatot” sikerült kreálniuk, mert Engem megölt a kíváncsiság, hogy mégis mit rejthetnek ezekkel a neonokkal kivilágított lépcsők.

A benti tér közel sem mondható tágasnak annak ellenér, hogy 2 oldalról is meg lehet közelíteni az itatót. Igen, ez még a régi WC-s időkből megmaradt koncepció, ami szerintem csak hozzátesz a hely egyediségéhez. Bent a pultos elmondása szerint eddig 50 ember körüli „tömeg” is volt már, ami a hely méreteit tekintve nagyjából a konzervdobozban sorakozó heringek esetét idézi számomra. A berendezés semmi extra, egyszerű műanyag székek és a mostanában designos asztalok fogadják a szomjas ördögfiókákat.

Az árakat tekintve teljes mértékben kompenzálja a hely befogadóképességét az, hogy 2 korsó CSAPOLT Heineken kerül 700 Forintba (ez lebontva 1 korsóra 350 Ft-ot jelent mielőtt valaki sokallná a 700-at :) ). A soproni csapolt korsó darabja pedig 260 Ft-ba fáj. A Heineken csapolttal nincs semmi hiba, viszont a Soproni csapoltnak olyan íze van, hogy semmilyen sajnos. Kb úgy éreztem mintha 1 korsó habos vizet innék és aki ismer tudja, hogy a sörömmel nem lehet viccelni! :) A rövidek nagyjából olyan árban vannak, mint mindenhol máshol viszont az igazi ínyencek örülhetnek, mert lehet kapni „alattomos”-t bár nem tudni itt mennyire alattomos az alattomos…

3 említésre méltó dolog van még hátra, még pedig a kiszolgálás, a társközönség és a WC. A kiszolgálással kezdeném, mert a „pultoshölgy” gyakorlatilag megbabonázza a mosolyával a vendéget és még az sem számít, hogy kicsit többet kell a sorban állni azért hogy szomjunkat olthassuk. Ha 1 tanácsot megfogadtok, akkor már csak ezért is érdemes lenézni. :) A közönség elég változatos, mert találtunk ott igazi alkeszt, egyetemista társaságot, 1 sörre betévedő embert és környékbeli fiatalokat is, akik lent kártyáztak. Van TV, amin egyértelműen az aktuális sportesemény megy bár csak hang nélkül. A WC semmi extrát nem nyújt és mivel még friss az egység így még tisztának is mondható! Bár ott jártamkor a mosdó nem rendelkezett csappal, de ezt felírjuk az Ördög számlájára.

Összességében ez a hely nem nyújt semmi extrát csak a szintet hozza, de azt nagyon! Az érzés és a pultoslány miatt mindenkinek kötelező egyszer látogatást tennie itt. :)

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!