Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! A technika és az ivás egyesülése

A technika és az ivás egyesülése

Írta:  · 2010. október 31.
Értékelés:
(0 szavazat)

Elég régen sikerült bármit is publikálni kicsiny oldalunkra, de egy már régóta álmatlan éjszakákat okozó probléma most ide kívánkozik. Kultúrivók révén többnyire kocsmákban töltjük a mulatásra és lazításra szánt időnket és hozzá kell tennem erős túlzással sem nevezhetőek puccos helyeknek. Viszont meg kell mondjam, hogy a 21. századi technikai vívmányok, a zord külső ellenére, is bekúsznak a kocsmákba...nevén nevezve a dolgot a WIFI-re gondolok!!!!

Az egész történet még, akkor kezdődött, amikor a Boráros téren által haladván magamhoz vettem a szokásos napi szórólap adagomat egy kedves "önkéntestől". Nagy meglepetésemre nem valami autósiskola vagy végkiárusítás (mellékesen megjegyezném itt, hogy a végkiárusítás már kb 2004 óta tart :) ) volt hirdetve rajta, hanem a 2008-as Aranykorsó nyertese, a Mentsvár! A szórólap létezése volt az első meglepetés számomra, mert azért valljuk be, hogy a Mentsvár nem éppen tartozik azok a helyek közé, amikről gondolnád, hogy szórólapja van. A másik világrengető felfedezésem pedig az volt, hogy nagy betűkkel fel van tüntetve a szórólapon, hogy ingyenes WIFI! Azt hiszem egy olyan helyen ahol masszív alkoholisták és egyetemisták vannak, kizárólag este, nem feltételezi az ember, hogy ennek szerepe lehet.

Itt kezdtem el gondolkodni a problémán, hogy milyen megfontolásból csábítják így is az embereket? Ezek után mondják azt, hogy nem változik a világ... Nem tudom Ti milyen sűrűn találkoztatok a Mentsvárban (vagy valami hasonló kaliberű helyen) laptoppal internetező delikvensekkel?!?! Tudom, hogy mostmár telefonnal is lehet internetezni, de általában nem az ilyen telefont birtokló réteg jár "legalja" kocsmákba. Az már csak slusszpoén, hogy fejlődik minden, de sok pincekocsmában (lásd Mentsvár) WIFI van, viszont térerő nincsen!!! :D Elég morbid.

Lehetséges okokként a következőek jutottak eszembe:

 • kocsmázás közben tudjad szervezni az esti bulit, attól függően hova engednek még egyáltalán be mocskos részegen
 • leinformáljad a Veled szemben ülő csaj korát iwiwen, hogy még liliomtiprásnak számít-e ha Vele töltöd az estét
 • megnézni a kocsma honlapját (esélyes, hogy nincs is, mert csak a WIFI beszerelésére volt pénz)
 • az iszogatás alkalmával készült képeket rögtön fel tudd tölteni a "fészbuk" oldaladra

Szerintem kijelenthetjük, hogy ezek az indokok nem kvalifikálják magukat az "officiális" jelzőre, tehát a kérdés még mindig lóg a lebegőben: Miért van WIFI???

Hosszas töprengés és a már említett álmatlan éjszakák (amiket kb úgy lehet elképzelni hogy 1 sörhöz intéztem a kérdést nem szomjas állapotban, hogy "MIÉRT???" :D ) után arra jutottam, hogy csak 1 logikus megoldás van...

Komoly szervezés áll az egész hátterében, mivel az egész "kocsmaipart" akarják ezzel megreformálni egy új kocsmatípus bevezetésével, aminek én az "Internetkocsma" elnevezést adtam! Ez nagyjából megfelel az Internetkávézónak annyi különbséggel, hogy ezek kocsmák lesznek és nem lesznek számítógépek, hanem csak vezetéknélküli internet! Képzeljétek el, ahogy régi romkocsmáitok bejárati ajtaján ott díszeleg a felirat (mint azt múltkor láttam valahol) tollal egy papírfecnire írva, hogy "WIFI".

Úgy érzem ezzel a teóriával lerántottam a leplet erről a háttérben alakuló összeesküvésről és felkészítettelek Titeket a jövő kocsmáira!

Egi van!

Következő esemény

 • Whisky Show 2014
  Whisky Show 2014

  Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

  • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
  • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!