Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Az idei Sörfesztivál és némi vélemény

Az idei Sörfesztivál és némi vélemény

Írta:  · 2012. szeptember 12.
Értékelés:
(0 szavazat)

Örömmel tölti el szívemet, hogy idén megint több és több sörös esemény kerül megrendezésre országszerte. A Főzdefeszteket kifejezetten imádom és a tavalyi Budavári Sörfesztivál zseniális hangulata, élménye után az ideibe is nagy lendülettel vetettem bele magam. Sajnos a „wow” élménynek még csak a közelébe sem értem idén…

Ezer köszönet a szervezőknek, hogy meghívtak a sajtótájékoztatóra, ahol sok hasznos infót kaptam az idei rendezvényről, amik kellően felcsigáztak és alig vártam, hogy egyéb dolgaim elintézése után végigjárhassam a sörös bódék és interaktív programok forgatagát. A bejutás hibátlanul és viszonylag gyorsan is ment. Kb eddig tartott a lelkesedésem, mert már a bejáratnál közölték, hogy készpénzzel itt ugyan nem fogok tudni semmit sem elérni. Mindig is kerültem azokat a fesztiválokat, amiken ez a rendszer működik. Ízlések és pofonok, tehát ez lehet csak Nekem szúrta a szemem, de régimódi vagyok és szeretem, ha készpénzzel fizetek és nem valami megfoghatatlan dologgal, amiről már nem egyszer hallottam, hogy voltak visszaélések fesztiválokon. Az indok az volt erre a rendszerre, hogy így gyorsabban fog menni a fizetés. Hát elmondom, hogy rohadtul nem. Maximum azért volt jobb, mert a bódéknak nem kellett indokolatlanul sok aprót betárazniuk, de gyakorlatilag semmi másra. Feltételezem ez is mint minden manapság, valakinek az érdekében állt. A következő meglepetés, akkor ért, amikor 500 Ft letéti díjat kértek a kártyáért, amivel ez a rendszer üzemelt és eszem ágában sem volt használni. (bár ezt az Én tudatlanságomnak tudom be, mert gondolom ez minden ilyen fizetési rendszernél kötelező) Utána a következő problémám a korsónál volt, amiért idén már 600 Ft letéti díjat számoltak fel, tavaly ha jól emlékszem 500 Ft volt. Szó se róla, sokkal jobban esik egy üvegkorsóból inni a finomabbnál-finomabb söröket, de ez a kártyás rendszer után megint arcon csapott. Összegezvén az eddigieket (még 1 korty sört sem ittam!!!) 1100 Ft-al kevesebb lettem, hacsak ideiglenesen is, de vigyáznom kell mindenre, mert különben ténylegesen meg leszek rövidítve.
Az erősen demoralizáló kezdés után sajnos meg kellett állapítanom, hogy a fesztivál nem fogja tudni visszaküzdeni magát abba a kategóriába, hogy jó érzéseim legyenek. Nagyon örültem viszont annak, hogy idén már 16 kisüzemi sörfőzde volt kint, ami kétszer annyi, mint tavaly volt. A legismertebb söröktől kezdve az importokon át az igazi házi sörökig bezárólag minden megtalálható volt a Sörfesztiválon, ami nagy örömmel töltötte el a szívemet. Az ilyen eseményeken mindig a kis sörfőzdéket keresem, mert Őket kicsit nehezebb megtalálni a hétköznapokban, mint valami import sört, amit palackozva leemelhetek valamelyik sörkülönlegességekkel foglalkozó bolt polcairól.
A választékban nem volt hiány, a keresletben pedig még annyira sem. Voltak turisták, idősebbek, családosok, sör-ínyencek és csak egyszerű fogyasztók is. Mindenki megtalálta a számára ideális sört a fesztiválon, ha elég türelmesen tudott sorban állni és végig tudta próbálni az összes sört. Szerintem volt 1-2 ember, akinek ez sikerült is. :)
Nem is szaporítanám tovább a sorokat, mert ténylegesen nem sok olyan élményem volt a fesztiválon, amit érdemi hozzászólásnak tudnék feltüntetni ezeken a sorokon. Nem búsulok, mert most hétvégén eljön a Főzdefeszt is újra, úgyhogy lesz alkalmam kipróbálni a kihagyott sörfőzdéket.

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!