Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Magyar Söröző

Magyar Söröző

Írta:  · 2012. szeptember 18.
Értékelés:
(0 szavazat)

A 4-6-os vonalán minden nap megszámlálhatatlan embert próbál megbabonázni és becsábítani 1 italra a Magyar Söröző, amely mintha mindig is a környék része lett volna.

A Magyar Söröző is a Sörtúra egyik állomása amióta csak Sörtúrát szervezünk, ezért láttuk az évek alatt végbement változásokat, amikből volt egy pár. Gyakorlatilag minden egyes alkalommal, amikor látogatást tettünk az egységben valamit változtattak, míg végül elnyerte a mostani viszonylagosan állandó külalakját. Az ajtón belépve egy kisebb rész található jobbra pár asztallal és körülötte pár székkel, amik többnyire a mellettük található nyerőgépek rendíthetetlen játékosainak adnak helyet vélhetően. Balra pedig elénk tárul a legfontosabb bútordarab egy sörözőben, a pult. Tovább haladva a hátsó rész felé  az egyik oldalon kanapékból álló boxok fogadnak, míg a másik oldalt a szokásos sörözőbe illő asztalok és székek népesítik be. A helység végében 2 csocsóasztal is található, hogy a kellemes iszogatást némi kocsmasporttal is tudjuk ötvözni. Az ember azt hinné már nincs semmi egyéb, ami érdekes lehet, akkor pillantjuk meg a legizgalmasabb tárgyat, egy különálló sörcsapot, ami meglepő módon nem a pultos által van üzemeltetve, hanem mindig egy népesebb társaság által!
A hátsó részben található pult és a hozzá tartozó sörcsap „kibérelhető” egy 30 literes hordó megvásárlásával. Egy nagyobb társaságnak ez gyakorlatilag az esti fogyasztásra elég és 250 Ft-ra jön ki egy korsó ára, amivel azt hiszem nem igazán lehet versenyre kelni. Szerintem minden férfi életében van egy olyan pillanat, amikor azt mondja magának, hogy „Nyitni kellene egy sörözőt!”. Nos ez ideális lehetőség arra, hogy kipróbálják milyen is lehet egész este sört csapolni és közben sörözgetni a „vendégekkel”, akiket most természetesen a baráti társaság játszik el. Nekem olyan otthonos érzésem volt ebben a részben, mert el van különítve a söröző többi részétől és akár még azt is mondhatnánk rá, hogy ez a VIP részleg.
Van több TV is az egységben, úgyhogy ha a meccset néznétek éppenséggel, akkor jóféle italakciók között tudtok befoglalni pár kanapékból álló boxot is. Van zenegép is, bár Én ahányszor ott jártam nem igazán használta ki senki sem az alkalmat, inkább a mellette található nyerőgépek csipogása hallatszott sűrűbben. A nyári időszakban egyébként tömve van a terasz része és belül kísértetiesen kihalt volt a hely, bár ez elmondható minden hasonló stílusú sörözőről. A személyzetről csak jót tudok mondani, mert az italt gyorsan és 2 óriási mosoly kíséretében helyezték elénk és nem a hosszas várakozás miatti  kompenzációképpen érkezett a mosoly. Ilyen a kiszolgálás és kész. Óriási plusz, hogy a Blaha Sörözőben megismert jó magasra nőtt pultos lány itt volt fellelhető múltkori látogatásunkkor, úgyhogy a Sörtúra résztvevői ezt mindenképpen üdvözülik majd. :)
Összességében szerintem nem nehéz kitalálni, hogy hamarosan néhány hordó sör kerül elfogyasztásra, mert nem lehet rosszat mondani az egységről. Esetleg a hely nevének magyarázatát kitehetnék valahova, mert ilyen névvel mindenkit érdekelhet a „miért?”.    

 Képekben:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!