Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Félig lounge - Pozsonyi Söröző

Félig lounge - Pozsonyi Söröző

Írta:  · 2012. szeptember 26.
Értékelés:
(0 szavazat)

Elhelyezkedését tekintve nem mondható központinak, pedig megérdemelne kicsit nagyobb reflektorfényt.

Amikor elindultam a Pozsonyi Sörözőbe arra számítottam, hogy üresen fogom találni, mert mégiscsak kedd este van és eléggé távol esik a nagyobb gócpontoktól, de szerencsére csalódnom kellett. A körútról jól ismert világító névtábla jelezte, hogy megérkeztem a célhoz és kíváncsian vártam mit fogok lelni ebben a kissé elfeledett egységben. Mint a képek nagy részén is látható, nem volt üres a hely, bár a terasz este 8-kor zárt így éppen érkezésem előtt. A terasz kb annyi ember „elszállásolására” alkalmas, mint a földszinti rész belül, ami mindig jó pont Nálam. Kitalálható az előző mondatból, hogy van galéria is, ami inkább hasonlított egy lounge elnevezésű fogalomra. Bőr kanapék és textil huzatos kanapék uralták a fenti részt, ami 40 ember nagyon kényelmes elhelyezésére ad lehetőséget. Még olyan kanapét is találtam, ami számomra az otthon érzését biztosította, mivel régebben Nekem is volt egy ilyen kanapém otthon a nappaliban. :)
A pult mögött a pultoslány éppen tüsténkedett érkezésünkkor, úgyhogy volt időm végigpásztázni a kínálatot, mielőtt kértem volna egy korsó Arany Ászokat. (többnyire mindegy mi van a terítéken, 1 korsó Ászokkal indítok minden helyen – a szerk.) Nem okozott meglepetést, minden a szokott áron volt, a korsó Ászok pedig 280. A kínálatot tekintve nem lehet okom panaszra, mert minden megtalálható, ami egy kellemes este eltöltéséhez szükséges és még előrecsomagolt szendvicseket is láttam a hozzá tartozó hűtőben hátul.   Itt is változó akciókkal próbálják ösztönözni az embert, hogy ha 1 sörre menne le, akkor kellő mennyiségű rövidet igyon mellé, mert ár/hatás értékben jobban jár. (ár/hatás érték = nagyobb alkoholszázalék ugyanolyan árért, olcsóbban sikerül berúgni – a szerk.)
Nem hiányzott innen semmi, ami kötelező darab egy kocsmában: csocsó, TV-k, amiken különböző sportesemények mennek folyamatosan, zenegép, nyerőgép. A csocsó a fenti loungeban található meg, míg minden egyéb a földszinten. A TV-k természetesen mindenhol láthatóak nehogy lemaradjunk egy izgalmas pillanatról is. A nyerőgépeknél nem volt senki, de ez engem sosem zavar, mert mindig is zavartak a fogyasztásban a nyerőgépből áradó csipogó, sípoló hangok. A bajárati ajtón található egy szépen megkomponált kiírás miszerint az egységben lehetőség van kivetítőn nézni az aktuális sporteseményeket. A BL kezdetével ez egész kecsegtetően hangzik, mert ez a lounge részben elég élvezetes lenne.
A WC-re egy külön bekezdést szánnék, mert van mit írni róla. Még mielőtt beléptem volna már sokkoló látvány fogadott (jó értelemben), mert az ajtó kívül fekete/sötét színű szőrös anyaggal volt borítva, amin a szokásos helyen ott figyelt a férfi/női piktogram. Nem igazán tudtam, hogy most mitévő legyek, mert szmoking nem volt Nálam és gondoltam ide azért kötelező dress code lehet valami elegáns öltözék. A mellettem ülők nem is tudták hova tenni, hogy jó pár másodpercig csak álltam és néztem az ajtókat. Hozzá kell tennem, hogy azt gyorsan, hogy csak az első sörömet szürcsölgettem még mindig. Bent azért egy kicsit ismerősebb kép fogadott szerencsére és a szmoking gondolata már távolinak tűnt. Semmi extra, 2 piszoár és egy privát használatra fülke. Tisztának mondanám az illemhelyet, bár azt nem értem mit keres egy WC-ben egy láthatóan ezer éve használt hamutál a csap mellett. (sajnos ezt már nem tudtam lefotózni, mert már így is furán néztek rám, hogy fotózgatok a WC-ben.)
Összességében a mostani leírások konklúzióját tudnám levonni, az átlagnál sokkal jobb söröző a Pozsonyi Söröző csak hát az elhelyezkedés nem a legideálisabb. Pár BL meccs biztosan itt lesz végigszurkolva.

 Képekben:

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!