Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! A Démonok is ilyet isznak

A Démonok is ilyet isznak

Írta:  · 2012. november 11.
Értékelés:
(0 szavazat)

A Soproni Fekete Démon a téli időszakra kicsit kevésbé démoni arcát mutatja, ugyanis „limitált” jelzéssel bevezetésre került a Soproni Démon Meggyes és Szilvás ízesítéssel!Meglátjuk, hogy képes-e egy új trendet teremteni itthon...

Eléggé megszokta már a jónép, hogy ha valami designos vagy ütős sörrel kapcsolatos termék kerül bevezetésre, például a sör, akkor a Heineken keze esélyes, hogy benne van az üstben. A Heineken volt az, aki meglépte, amit megkövetelt a nép és adott valami kézműves jellegű italt a sörök híveinek. A „limitált” jelző pedig mintegy B-terv, ha esetleg nem ütne akkorát, akkor teljesen le lehet limitálni a termékek számát nullára.
A múlt évben elkezdődött egy elég nagy fellendülése a magyar söriparnak, pontosabban a kézműves söröknek. A Főzdefeszttel egy olyan repertoárt adtak az embereknek a sörökben, amiről magyar ember még álmodni sem mert. Természetesen mindenki felbuzdult ezen a sikeren és már lassan mindent „kézműves sörnek” hívnak. Várom már mikor lesz az kiírva valahol, hogy kézműves a csapolt helyett. (tudom-tudom, az Arany Ászok bepróbálta ezt az idei Budavári Sörfesztiválon, de most nem erre gondoltam :) ) Kicsit visszakanyarodva az írás főszereplőjéhez, ezeken a sörfeszteken lehetett először találkozni a Soproni Démon 3-féle ízesítésével: meggy, szilva és karamell. Csapolva volt mindegyik tehát nem üveges vagy dobozos kivitel, hanem csapolt! Természetesen itt is volt kis trükk a dologban, mert a Heineken mégsem egy kézműves sörfőzde, így a Démon volt rászerkesztve a csapra és némi sziruppal megbolondítva adta ki a végterméket. Én elég rendesen rákattantam erre a csemegére és izgatottan vártam a palackozott termékből az első kortyot. Nem nehéz kitalálni, hogy a karamellás kimaradt a szórásból, de szerintem így is lesz mit kóstolgatnunk a hideg téli estéken. A barna sörre pedig egyértelműen azért esett a választás, mert télen a félbarna és a barna sörök hódítják meg inkább a férfiszíveket.
Az első alkalommal, amikor kinyitottam az ismerős, de mégis olyan idegen üveget, nem azt kaptam, amire számítottam. A meggyes nem volt rossz, de a szilvás közel sem járt a legutoljára Főzdefeszten próbált italhoz. Több próbát is tettem a meggyes sörrel, mert az nagy favorit volt és rá kellett jönnöm, hogy a lécet kicsit magasra helyeztem a fejemben. Belegondoltam, hogy ez egy palackozott kivitel, ami egyértelmű, hogy nem fog ugyanolyan ízt, érzést produkálni, mint egy frissen csapolt sör. Ezt a nüansznyi módosítást végrehajtva a fejemben és több doboz elfogyasztása után szó szerint ráéreztem az ízére. Sajnos a szilvás többszöri próba után sem nyerte el a tetszésemet, de pár ismerőstől kapott reakció alapján a szilvás üveges változata finomabb, mint a dobozos. (bár, hogy őszinte legyek az ars poeticámmal ez egybevág, mivel az üveges söröket jobban szeretem)
A 2 új íz bevezetésével kapcsolatban meghívást kapott kicsiny csapatunk egy sörvacsorára is a Heineken részéről, melynek az élménybeszámolóját némi fotográfiával megspékelve tárom majd mindenki elé hamarosan.
Addig is kóstoljátok és komment formájában osszátok meg a véleményeteket!

 

 

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!