Itt vagy: Sörtúra.hu Sörözni jó! Démoni vacsora

Démoni vacsora

Írta:  · 2012. november 14.
Értékelés:
(0 szavazat)

Ki utasíthatna el egy olyan ajánlatot, amin a Soproni Démon 2 új ízét mutatják be egy sörvacsora keretein belül? Mi biztos nem és itten álljon egy heveny élménybeszámoló az eseményről.

A vacsora helyszínéül az egyik Chefparade létesítmény adott otthont, amiből arra is lehetett következtetni, hogy a vacsoránk nem igazán fog elkészülni magától, de ez nem riasztott el senkit mondván „Sörrel kell főzni, valahogy csak megoldjuk, mert hát a sör az sör, max szalonspiccesek leszünk.”
Miután mindenki megérkezett kaptunk egy kis tájékoztatást az ízesített Soproni Démonokról és a barna sörökről úgy általában. Ezt a felvezetést a Heineken sörmestere, Zalán György, prezentálta a jelenlévőknek. Ha volt valami kérdés, akkor azt is Ő válaszolta meg, mert ha már éppenséggel „kéznél van” egy sörmester, akkor ki kell használni. Az előadás közben kaptunk némi kóstolót is a meggyes és a szilvás Démonból, amikből került a tálcára egy behűtött és egy ideális hőmérsékletű változat is. Én sajnálatos módon nem igazán éreztem különbséget a 2 változat között, de ez az Én bajom.
A felvezetés után nekiálltunk a főzőcskézésnek. A Sörtúra csapat (Csabi, Supag, Bálna) kapta meg a „Flamand sörös marharagu”-t, de szerencsére nem csak Nekünk kellett elkészíteni, hanem kaptunk némi segítséget is. A hús már elő is volt készítve, így kb 1 óra előnyt kaptunk, de az így felszabadult időt is el tudtuk tölteni. Supag és Én felfedeztük, hogy van egy „Kick-Ass” nevezetű bivalyerős szósz a helyszínen, ami mellett még volt pár egyéb nyalánkság is. Mivel bolondulunk az erős cuccokért, ezért itt elidőztünk egy kicsit, természetesen miután előkészítettük az alapanyagokat a marharaguhoz. A csípős szektornál elkezdtek gyülekezni körülöttünk, valami izgalmasat sejtve… Hamarosan mindenkinek égett a szája és előkerült az 1 millió kapszaicinos csoda, Bartal „The Rock” Sándor séf közreműködésével (a „The Rock” jelzőt csak Én ragasztottam a séfre, mert úgy kivolt gyúrva, hogy inkább testépítőnek nézett ki, mint séfnek, de a főzőtudománya alapján mindkettőre kvalifikálta magát). Míg lassan mindenki sikeresen kicsinálta magát az erősekkel, elkészült a vacsora is, melyhez a szilvás ízesítésű Démon lett felhasználva.
Mindenki ismerkedett, beszélgetett, kóstolgatott. Miután elkészült minden fogás és mindenki túl volt az elfogyasztásán, szavazni kellett a legjobbra és gondolom nem ér nagy meglepetésként senkit sem, hogy a Flamand sörös marharagu lett a nyertes. (a nyertes csapat képe is alább látható)
Összességében jól sikerült az este, felfedeztük a szilvás Démon felhasználásának egy új módját és közben a meggyest a szokásos módon vittük be a szervezetbe. Hamarosan felteszem a recepteket is, hogy Ti is kipróbálhassátok az ízeket. A Heinekennek pedig köszönjük a meghívást.

 

Képekben:

Következő esemény

  • Whisky Show 2014
    Whisky Show 2014

    Mivel minden héten sörfesztivál volt, gyakorlatilag egész évben, így igazi felüdülés egy kicsit végre mást kóstolni, ami történetesen a kedvencem, a whisky! Idén a Sofitelben kerül megrendezésre a Whisky Show nagyjából 100 különböző whiskyvel! Tovább...

    • Időpont: 2014. 11.08. - 14:00 - 20:30
    • Esemény: Whisky Show 2014

Térkép


Sörtúra nagyobb térképen való megjelenítése

Facebook

ilovesorbanner230x250

Sörtúra közösség

Légy sörrekész! Kövess minket a legnépszerűbb közösségi portálokon!

A SörTúráról

ELVEZET ÁLMAID PUBJÁBA!

Söröznél, de nincs kivel? Drága a sör, nagy a füst? Csatlakozz Magyarország első sörtúrájához, amivel felfedezheted Budapest legjobb kocsmáit!