A biztosra menj!

Az ember manapság rengeteg nehézséggel meg kell hogy küzdjön, és teljesen természetes, hogy amit csak tud, igyekszik maximálisan biztosra alakítani. Egy albérlet tekintetében azonban ez igen nehéz feladat. Persze jobb esetben az ember köt egy szerződést, ami mindkét felet, a főbérlőt és persze az albérlőt is védi, azonban vannak olyan piaci események és tényezők, amelyek mostanság egyre jellemzőbbek és sajnos nem lehet rájuk előre felkészülni, mert váratlanul törnek rá az emberre. Mit lehet azonban tenni, hogy a lehető legkisebb esélye legyen annak, mondjuk egy lakás bérlés esetében az ember hirtelen a szakadék szélén találja magát? Persze azon túl, hogy tényleg mindenre kitérő és egyértelmű szerződést ír alá a főbérlővel?

Pontosan tájékozódik és pontos megfogalmazást köt a rezsi árak tekintetében. Nem arra gondol itt persze az ember, hogy ha a fűtés drágul, akkor azt ne kelljen kifizetni, egyáltalán nem, de ne fordulhasson olyan probléma elő, ami sajnos az utóbbi évben rendszeresen felüti a fejét a baráti társaságban, hogy a megbeszélt körülbelüli rezsi ár, a bérlés után mondjuk a duplájára nő úgy, hogy igazság szerint a piaci ár nem változik. Iszonyatosan nagy terhet tud ez jelenteni egy bérlemény esetében. Gondoljunk csak bele, elénk dugnak egy számlát, miszerint a lakás állapota, energetikai mutatói alapján a fűtés télen havonta körülbelül tíz ezer forint, azonban az első télen az első számla meghaladja az igért rezsi ár dupláját, miközben a piaci ár nem változott, csak nem volt korrekt és egyenes a tájékoztatás. Aztán persze kiderülhet, hogy a számla teljesen valódi, azonban arra az időszakra a lakásban csak 17 fok volt beállítva.

Nagyon oda kell figyelni manapság az ingatlan piacon az effajta inkorrektségre, és valójában ezeket nagyon nehéz előre kiszűrni, ezért is tudom javasolni, hogy ha valaki korrekt és megbízható ingatlan bérlést szeretne a magáénak tudni, akkor vegye fel a kapcsolatot a Professional Premium Property Zrt. képviseletében működő alberletbudapest.hu csapatával, és biztosan nem fog csalódni sem a lakások állapotában, sem pedig a rezsi árak kapcsán való korrekt tájékoztatásban.